Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / ΤέχνηAmorphous - Έκθεση Ανάγλυφης Ρευστότητας

Amorphous – Έκθεση Ανάγλυφης Ρευστότητας

- Διαφήμιση -
Τα έργα αποτελούν δημιουργίες από σμιλευμένο θερμικά φύλλο πολυστερίνης, σε συνδυασμό με φυσικά υλικά (κορμούς, οστά, μέρη ψαριών, βρύα, φυτά κ.α.), καθώς και πλήθος τεχνικών επικάλυψης. Οι δημιουργίες από πολυστερίνη, οι οποίες σμιλεύονται είτε με θερμικό κόπτη ή είτε με φλόγα, επικαλύπτονται με τσιμεντοειδή, λεπτόκοκκους στόκους, ρητίνες κτλ. Βάφονται με αερογράφο ή συνδυασμό ακριλικών με σπρέι και πινέλο. Όλο αυτό συνδυάζεται με το κυρίαρχο στοιχείο του έργου και εντοιχίζεται σε μία βαρέως τύπου ξύλινη κάσα, δημιουργώντας μια δυναμική βυθιζόμενη κορνίζα, προσφέροντας όγκο και ισχύ στα έργα.
Καθένα από αυτά είναι μοναδικό και αποτελούν ένα μέσο έκφρασης και τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα του Chef Δημήτρη Κονταράτου. Τα περισσότερα υλικά αποτελούν ανακαλύψεις από τους περιπάτους στη φύση της Ρόδου, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα.
Μέσα από την παρουσίαση της συλλογής των έργων αυτών, ο δημιουργός προσπαθεί να άρει τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να γίνει παράδειγμα για τους συναδέλφους του, δίνοντας και άλλες προτάσεις χαλάρωσης και δημιουργικής διαφυγής. Την έμπνευση του την αντλεί μέσα από συνθήκες, γεγονότα και πρόσωπα, οι οποίες αποτελούν τον κύριο λόγο της ονοματοδοσίας τους. Η μέθοδος της σμίλευσης πολυστερίνης – φελιζόλ, αποτελεί για αυτόν ένα μέσο χαλάρωσης και ευχαρίστησης, γεγονός που κορυφώνεται με τη συνδεσμολογία πάνω στις επικαλυμμένες ανάγλυφες επιφάνειες με οστά, αποξηραμένα φυτά, μέρη ψαριών, φύκια, βρύα κα.
Επιμέλεια έκθεσης: Πάνος Χατζηϊωάννου
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα