Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / Τέχνη13ες Βιβλιοπεριπέτειες – Εικαστικός Διαγωνισμός

13ες Βιβλιοπεριπέτειες – Εικαστικός Διαγωνισμός

- Διαφήμιση -
13ες Βιβλιοπεριπέτειες – Εικαστικός Διαγωνισμός
16ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες»
Απονομή Επαίνων και Βραβείων
Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ – Δήμος Ρόδου ολοκλήρωσε για 13η συνεχόμενη χρονιά το σύνθετο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ», που κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Παράλληλα οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν για 16η συνεχόμενη χρονιά στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες», που διατρέχει τις ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.
Οι «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» οδηγούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην ανάγνωση βιβλίων ως ελεύθερη επιλογή και όχι ως υποχρέωση, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους με το κείμενο και τις παιγνιώδεις δραστηριότητες.
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία με την Λογοτεχνία και τους δημιουργούς της, η προώθηση της Φιλαναγνωσίας, ώστε να μπει ένα λιθαράκι στην εδραίωση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος και στην εξοικείωση με την Ανάγνωση ως μορφή ψυχαγωγίας, η αγάπη για τον Πεζό και Ποιητικό Λόγο, αλλά και ο εμπλουτισμός των γνώσεων, η ευαισθητοποίηση αναφορικά με θέματα που μας αφορούν. Ταυτόχρονα δίνεται μια διασκεδαστική ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παιδιά τις δημιουργικές τους δεξιότητες στην Γραφή, αλλά και να ανακαλύψουν και αξιοποιήσουν κι άλλες δημιουργικές τους ικανότητες.
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα