Τροπολογία για την προστασία των εγκύων από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο

Μοιράσου

Τροπολογία για την προστασία των εγκύων από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο

Διαφήμιση

Εννέα βουλευτές της Ν.Δ και ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εξαίρεση από το καθεστώς διαθεσιμότητας και των απολύσεων των εγκύων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και ένα δεκαοχτάμηνο από τη γέννηση του παιδιού τους.
Η τροπολογία θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή, κατά τη διάρκεια της αυριανής συζήτησης του νομοσχεδίου.
Αναφερόμενος σε αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Η προστασία του θεσμού της κοινωνίας αλλά και της μητρότητας αποτελεί συνταγματική επιταγή, προβλέπεται στο άρθρο 21 παρ. 1 του Συντάγματος.
Ζητήσαμε να εξαιρεθούν οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, που είτε βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, είτε διανύουν την περίοδο της λοχείας, που καθορίζεται στο 18μηνο από τη γέννηση του παιδιού. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, διάταξη πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ και για όσες γυναίκες τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Προτείνουμε, ειδικά για τις περιπτώσεις φορέων ή υπηρεσιών που καταργούνται ή συγχωνεύονται, να μετατάσσονται αυτοδικαίως στην υπηρεσία ή στον φορέα στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες.
Ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση θα αντιληφθεί την αναγκαιότητα αυτής της ρύθμισης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις προσεχώς

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
Διαφήμιση

Πολιτιστικά Νέα

Πολιτισμός, Καλλιτεχνία και Δημιουργία: Ένας δεκαετής κύκλος φωτός, ψυχής και ανιδιοτελούς εθελοντισμού
Διαφήμιση

Πολιτιστικά νέα & εκδηλώσεις στο e-mail σας

Εγγραφείτε στη mailing list του rhodes.com.gr για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά νέα της Ρόδου στο email σας.
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
21 Αυγούστου – 24 Αυγούστου 2026
Διαφήμιση

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr