Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Ρόδου

Μοιράσου

Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Ρόδου

Διαφήμιση

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 20 Οκτωβρίου 2021, οι οποίοι θα διαρκέσουν περίπου οκτώ (8) ημέρες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της νήσου Ρόδου».

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, στη Ρόδο τηλ. 2241364926, 2241364927 και 2241364912.

 

                                                                                                Ε. Π.

                                                                            Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

                                                                                 ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις προσεχώς

Διαφήμιση

Πολιτιστικά Νέα

Με αγάπη και έμπρακτη στήριξη στα παιδιά του 1ου Ειδικού Σχολείου Ρόδου
Διαφήμιση

Πολιτιστικά νέα & εκδηλώσεις στο e-mail σας

Εγγραφείτε στη mailing list του rhodes.com.gr για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά νέα της Ρόδου στο email σας.
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Διαφήμιση

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr