Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του σχετικά με την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ.  Απόψεις οι οποίες όμως δεν έτυχαν της αποδοχής oρισμένων βουλευτών, και κυρίως εκείνων της αντιπολίτευσης.

Σε παρατήρηση του Προέδρου κ. Κρεμαστινού αν μπορεί ο Υπουργός να εξαλείψει τη λέξη «απολύσεις» από τις εξαγγελίες του, ώστε να εξομαλυνθεί η σημερινή κρίση με τις συνεχιζόμενες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που ταλαιπωρούν χιλιάδες ασφαλισμένων, η απάντηση του Υπουργού ήταν αρνητική.  Ενώπιον του προφανούς αδιεξόδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς την προσεχή Τετάρτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με την ελπίδα εξεύρεσης κάποιας λύσης, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο χιλιάδες άνθρωποι σήμερα εν μέσω του χειμώνα να μένουν χωρίς ιατρική φροντίδα λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11.12.13 εκτός από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους ο Πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, καθώς η Συνομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).