Και ναι λοιπόν, ήρθαν τα Χριστούγεννα! Η περίοδος που όλα τα ζευγαράκια ξεχύνονται στους δρόμους και κυκλοφορούν πιασμένα χέρι χέρι. Μόνο που εσύ δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο. Και επειδή κάθε προσπάθεια να το βιώσεις κι εσύ ναυάγησε, νιώθεις μια μικρή πικρία να σε διακατέχει. Οι μέρες αγάπης σε βρίσκουν και πάλι single!
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να κλειδωθείς στο σπίτι – τουλάχιστον να μη βλέπεις όλη αυτή την αγάπη που επικρατεί και που εσένα πάλι δε σου χτύπησε την πόρτα. Κι όμως έχεις σκεφτεί ότι ίσως είναι καλύτερα που είσαι single; Πρώτα απ’ όλα δεν έχεις να τσακωθείς με κανέναν για το αν θα παραβρεθείς σε οικογενειακά τραπέζια (που τις περισσότερες φορές είναι βαρετά!). Το αποδεικνύουν και έρευνες εξάλλου ότι πολλά ζευγάρια τσακώνονται ή χωρίζουν τις μέρες των εορτών (κάτι που δε θα ‘θελες φαντάζομαι!). Έπειτα, μπορείς να κάνεις το δικό σου πρόγραμμα. Να δεχτείς προσκλήσεις της τελευταίας στιγμής, να βγεις έξω και να διασκεδάσεις με παρέες που εσύ θέλεις και να περάσεις υπέροχα. Άσε που δε χρειάζεται να ξοδευτείς για να πάρεις το τέλειο δώρο για το έτερον ήμισυ. Αντίθετα, παίρνεις το καλύτερο δώρο για τον εαυτό σου! Επίσης, μπορείς να κανονίσεις ένα ταξίδι με την παρέα σου.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τα βάψεις μαύρα. Βάλε την καλύτερη σου διάθεση, βγες, διασκέδασε, κάνε ό,τι θες και πού ξέρεις; Μπορεί ο έρωτας να μη βρέθηκε πριν τα Χριστούγεννα, αλλά να βρεθεί κατά τη διάρκεια! Το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να κάνει θαύματα! Και ο Άγιος Βασίλης φέρνει πάντα δώρα!

Σμάρω Προδρομίδου