Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, το «4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) Δωδεκανήσου, το ΚΕΣΥΠ Δωδεκανήσου και τις Δ/νσεις Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη των πανελλήνιων επιστημονικών ενώσεων πληροφορικής.

Έλαβαν μέρος 760 μαθητές, 80 εκπαιδευτικοί και παρουσιάστηκαν 51 έργα από 33 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια) της Ρόδου. Μέσα από τα έργα και τις παρουσιάσεις αναδείχθηκε η ικανότητα, η συνεργατικότητα, η επινόηση, η δημιουργικότητα των μαθητών και εκδηλώθηκε η χαρά και η ικανοποίηση που προσφέρει ένα τέτοιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, στο μάθημα της Πληροφορικής και της Ερευνητικής Εργασίας αλλά και σε πολιτιστικά προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν επίσης:

  • Έκθεση των έργων ψηφιακής δημιουργίας από τις ομάδες μαθητών
  • Βιωματικό εργαστήριο Animation με αφήγηση παραμυθιού και μουσική
  • Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • Εργαστήριο Δημιουργίας Ψηφιακής Αφίσας
  • Ζωντανή σύνδεση των 10 πόλεων που συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και παρουσίαση ενός έργου από κάθε πόλη. Τη Ρόδο εκπροσώπησε η ομάδα του Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Ρόδου με το έργο «Ψηφιακή αφήγηση: Μια κουτί – ιστορία».

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έλαβαν μέρος, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς που μας υποστήριξαν: Κασάπης Ηλίας, Μ&Γ Τζωρτζής Ο.Ε, Ζαχαροπλαστεία Στάνη, PANE DI CAPO, Νίκος Χατζηκαλημέρης, COFFEEPLUS,ΠΕΚΑΠ, Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ, Εργαστήριο Εκπαιδευτικού υλικού και Εκπαιδευτικής Μισθολογίας του ΕΑΠ, Παπαδημητρίου Εμμ ΑΕ, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου. Ευχαριστούμε ξεχωριστά την ομάδα των μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου-ΛΤ Σύμης που ταξίδεψαν και συμμετείχαν. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής που οργάνωσαν και καθοδήγησαν τις ομάδες των μαθητών σε κάθε σχολείο, ώστε να υλοποιήσουν και να παρουσιάσουν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά έργα. Πληροφορίες για τα έργα που παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ είναι διαθέσιμες στον τοπικό ιστότοπο του Φεστιβάλ στη δ/νση: http://digifest-rho.blogspot.gr/.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, με ακόμα υψηλότερους στόχους!

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Τσαμπίκα Καράκιζα, Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Δωδεκανήσου

Παύλος Κεφαλάκης, Υπεύθυνος ΚεΠληΝεΤ Δωδεκανήσου

Αργυρώ Πέτρου, Διευθύντρια 2ου ΕΚ, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Ηλιάνα Γιαννούση, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, 1ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου

Χρήστος Αλατζάς, Τεχνικός ΚεΠληΝεΤ Δωδεκανήσου

Γιάννης Φιλόπουλος, Τεχνικός ΚεΠληΝεΤ Δωδεκανήσου

Στάθης Στέργου, Τεχνικός ΚεΠληΝεΤ Δωδεκανήσου

Αλεξία Παπαμαργαρίτη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Δημοτικού σχολείου Παστίδας

Καραϊσαρλή Μαρία, υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Ρόδου

Νικολάου Ευαγγελία, υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Ρόδου