Διήμερη επίσκεψη στο νησί της Καρπάθου πραγματοποίησαν στις 28 και 29 Μαΐου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκης.

Οι βουλευτές παρέστησαν στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 8 χρόνια ανοιχτά της Καρπάθου, σε διατεταγμένη υπηρεσία αναχαίτισης εχθρικών αεροπλάνων. Ο Π. Κουρουμπλής ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι βουλευτές επισκέφτηκαν χωριά του νησιού μεταξύ των οποίων την Όλυμπο Καρπάθου όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι κάτοικοι της Ολύμπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την απόλυτη εγκατάλειψη εκ μέρους της πολιτείας με την παντελή έλλειψη προσωπικού του Κέντρου Υγείας της περιοχής, που ενώ είναι έτοιμο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα δεν έχει στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό, ούτε καν με έναν αγροτικό ιατρό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεται να διανύουν καθημερινά μία δύσκολη διαδρομή πολλών χιλιομέτρων με κόστος που πλησιάζει τα 50 ευρώ προκειμένου να επισκεφθούν γιατρούς ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση.

Στη συνέχεια οι βουλευτές επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας της πρωτεύουσας του νησιού, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού καθώς και εξοπλισμού, μεταφέροντας στον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Ολύμπου για την υγειονομική εγκατάλειψή τους. Συναντήσεις έγιναν και με εκπροσώπους της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, όπου επίσης ανέκυψε θέμα σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό. Σημειωτέον δε ότι σε καμία από τις υπηρεσίες που επισκέφθηκαν δεν υπήρχε πρόσβαση για τα ΑμεΑ.

Οι βουλευτές επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο και ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ συναντήθηκαν και με τον προσφάτως εκλεγμένο Δήμαρχο τον οποίον συνεχάρησαν για την εκλογή του.

Τέλος, οι φορείς και οι κάτοικοι της Καρπάθου επεσήμαναν για ακόμη μία φόρα το πρόβλημα με τα δύο ασθενοφόρα που έχουν δωρηθεί στο νησί εδώ και πάνω από έναν χρόνο, χωρίς όμως να έχουν περιέλθει ακόμα στην ιδιοκτησία του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται ακόμη και με αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι δύο βουλευτές υπογράμμισαν την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Καρπάθου, με πρώτη προτεραιότητα τα θέματα υγείας και περίθαλψης.