Με τον Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ και τις/ους συνυποψήφιες/ους συμπατριώτισσες/τες μας Δωδεκανησίε/ους και Κυκλαδίτισσες/ες, της Παράταξης μας ‘’Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας‘’ στην προσπάθεια για το καλύτερο, στην πιο δύσκολη γεωγραφικά αλλά πιο όμορφη και αγαπημένη περιφέρεια της Ευρώπης.

Μικρά , μεσαία και μεγαλύτερα νησιά στο Νότιο Αιγαίο , από τα οποία τα 48 έως 52 κατοικούνται σταθερά ή περιοδικά και πλήθος άλλων μικρότερων, σπαρμένα στο Αρχιπέλαγος, όπου άνθρωποι, φύση και ιστορία συνεργούν σε αέναη δημιουργία.

Καθόλου ευχερείς, ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά, οι συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης όπως ακριβώς και η λειτουργία των υπηρεσιών για την στήριξη και εξυπηρέτηση των νησιωτών.

Όπως όμως και να έχουν οι συνθήκες , χρέος μας είναι η ακατάπαυστη προσπάθεια βελτίωσης τους, για καλύτερο μέλλον των συμπατριωτών μας.

Στον πρωτογενή τομέα όπου υπηρετώ ως Αντιπεριφερειάρχης από τον Οκτώβριο του 2012 , διαδεχόμενος τον εξαίρετο συνάδελφό μου , πρώτο Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη ΠΑΜΠΑΚΑ, συνεχίζοντας την προσπάθεια που εκείνος ξεκίνησε και χάρις στην δουλειά αποκλειστικά των στελεχών μας, στην Γεωργία και Κτηνοτροφία και με την ευγενή συνδρομή του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου Ρόδου του ΕΛΚΕΘΕ και στην Αλιεία , από τις αρχές του Φεβρουαρίου, έχει τεθεί σε δημόσια ανοικτή διαβούλευση το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας 2014-20.

Στόχος του προγράμματος η αύξηση της παραγωγής και της τυποποίησης των αγροδιατροφικών προϊόντων στα νησιά μας, η μείωση των εισαγωγών και η συστηματικότερη διασύνδεση των προϊόντων της γης και των θαλασσών μας με τον τουρισμό.

Από το 2011 εμείς ως Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής τον Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, εργαστήκαμε με προσήλωση και αφοσίωση για τα νησιά μας.

Για τα αποτελέσματα και την συνέχιση της προσπάθειάς μας εσείς κρίνετε , εσείς αξιολογείτε , εσείς αποφασίζετε.-