Όπως κάθε χρόνο με ξεχωριστό τρόπο τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο ξεν/χείο IrenePalaceστα Κολύμπια. Τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά από 3 τμήματα του δημοτικού του Κολλεγίου Ρόδου με επί κεφαλής τον διευθυντή κ. Βλάση Ναπολέοντα και τους δασκάλους τους. Στη δράση συμμετείχε το Λιμενικό Σώμα με τον κ. Παπαεμμανουήλ Γιάννη, Αρχικελευστή Λιμενικού Σώματος, Διοικητή στο Λιμενικό Σταθμό Λίνδου.

Η περιβαλλοντική δράση αφορούσε αρχικά την καθαριότητα στις όχθες του ποταμού Λουτάνη. Τα παιδιά συγκέντρωσαν αρκετά σκουπίδια και με το τμήμα παιδικής ψυχαγωγίας του ξεν/χείου αναζήτησαν στην παραλία αυτά που πέταξαν οι προηγούμενοι και δεν είναι υλικά της φύσης.

Ο διοικητής του Λιμενικού σταθμού Λίνδου κ. Παπαεμμανουήλ, ανέπτυξε θέματα προστασίας της θάλασσας και περιπτώσεις που έχει συναντήσει. Ο ναυαγοσώστης του ξεν/χείου, κ. Παναγιώτης Κατσουλίδης έδωσε βασικές οδηγίες και διηγήθηκε περιστατικά που αντιμετώπισε. Ο διάλογος με τα παιδιά έδειξε ότι αυτή η γενιά έχει αποφασίσει να φυλάει και να προστατεύει το περιβάλλον με την πρόληψη και τον σεβασμό.

Το καθιερωμένο κούρεμα του αρνιού από τον έμπειρο τσοπάνο κ. Νίκο Σπανό, με τη χρήση ψαλιδιού (παραδοσιακός τρόπος), τη μαεστρία και φροντίδα του αποτελεί βιωματική εμπειρία μοναδική και παράλληλα έδωσε μεγάλη ανακούφιση στο πρόβατο όταν το απάλλαξε από την προβιά του. Το σκηνικό συμπλήρωσαν τα 2 γαϊδουράκια του ξεν/χείου, τα πόνυ και άλλα ζωάκια. Αυτή είναι η λεγόμενη «κουρά» των προβάτων.

Το IrenePalaceστα Κολύμπια, περιλαμβάνει στις αξίες του την προστασία του περιβάλλοντος, γι’ αυτό φροντίζει η λειτουργία του καθημερινά να γίνεται με φιλικό προς αυτό τρόπο, σε κάθε επίπεδο και με αρκετές δράσεις μέσα στο χρόνο. Ετησίως βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, για την καθαρότητα της παραλίας και της θάλασσας και αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες. Η Ημέρα Περιβάλλοντος, περιλαμβάνεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα facebookτου ξεν/χείου “IrenePalaceHotel”