Με το καλοκαίρι προ των πυλών, τα μαλλιά χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ επιπλέον προσπάθεια στην διατήρηση του χρώματος και της υγρασίας τους. Ρωτήστε όποια γυναίκα γύρω σας έχει ξανθά μαλλιά. Με το που αρχίζουν οι ζέστες, αρχίζει να γίνεται πιο έντονη η κιτρινίλα, τα μαλλιά ξεκινούν να αφυδατώνονται και να σπάνε και όλα αυτά, συμβαίνουν την πιο ανέμελη και ευχάριστη εποχή του χρόνου.

Γιατί;
Λόγω αλλαγής της εξωτερικής θερμοκρασίας, τα μαλλιά έχουν την τάση να γίνονται πιο στεγνά και πιο ξηρά. Κάποιες φορές, πολλοί παρατηρούν αλλαγές και στην συμπεριφορά του δέρματος του κεφαλιού. Ενώ το χειμώνα τα μαλλιά τους είναι λιπαρά, το καλοκαίρι αρχίζουν να γίνονται ξηρά και αντίστροφα.
Για τους περισσότερους, το καλοκαίρι το καθημερινό λούσιμο είναι μονόδρομος. Λίγο ο ιδρώτας και η κούραση από τη δουλειά, λίγο η ζέστη, λίγο οι διακοπές, συνηθίζουμε σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει καθημερινό λούσιμο για να νιώσουμε πιο φρέσκοι και για να χαρίσουμε στον εαυτό μας μία αίσθηση δροσιάς. Και ακριβώς επειδή είμαστε πιο χαλαροί ξεχνάμε κάποια βασικά βήματα προστασίας των μαλλιών μας από αυτήν την κατά τα άλλα τόσο υπέροχη εποχή.
Πως θα κρατήσω τα μαλλιά μου ενυδατωμένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;
Όλα ξεκινάνε από το σαμπουάν. Αν το lifestyle σας απαιτεί καθημερινό λούσιμο προμηθευτείτε από νωρίς ένα σαμπουάν το οποίο προορίζεται για καθημερινή χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα διαταράξετε το pH του δέρματος και των μαλλιών και το μόνο που θα σας χαρίζει το λούσιμό σας θα είναι καθαριότητα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα conditioner. Κάνει τα μαλλιά να λάμπουν. Τα ξεμπερδεύει. Τα κάνει πιο απαλά στην αφή. Το αγαπάμε.
Κάντε αγωγές στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Είναι ένας σίγουρος
τρόπος τα μαλλιά να παίρνουν την ενυδάτωση που χρειάζονται σε μία εβδομαδιαία βάση. Τις περισσότερες φορές δεν παίρνει περισσότερο από 10 λεπτά να ολοκληρώσουμε ένα λούσιμο που εκπληρώνει στο 100% τις ανάγκες των μαλλιών. Δυο χέρια σαμπουάν, 3 λεπτά για την αγωγή, και λιγότερο από ένα λεπτό για το conditioner.

Είμαι ξανθιά/κοκκινομάλλα/έχω χάλκινα μαλλιά/ είμαι καστανή αλλά τα μαλλιά μου κοκκινίζουν πολύ γρήγορα, ειδικά το καλοκαίρι. Τι μπορώ να κάνω;
Το καλοκαίρι είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την διατήρηση του τέλειου χρώματος. Αν όμως έχετε κάνει την προετοιμασία σας, μπορείτε να γλιτώσετε την αλλοίωση του κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να ξεκινήστε ακολουθώντας τις συμβουλές για ενυδάτωση. Μία υγιής τρίχα έχει την τάση να διατηρεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το χρώμα της. Αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά, τότε ένα σαμπουάν που αφαιρεί την κιτρινίλα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Αν είναι κόκκινα, χάλκινα ή καστανά, θα διατηρήσουν περισσότερο το χρώμα τους με μία σειρά περιποίησης για βαμμένα μαλλιά ή με μία καλοκαιρινή σειρά περιποίησης.
Κουρεύετε τα μαλλιά σας κάθε 6 με 8 εβδομάδες, ώστε να εμποδίσετε τον σχηματισμό ψαλίδας (που επίσης έχει επίπτωση στην αλλοίωση του χρώματος στις άκρες).
Εφοδιαστείτε με ένα αντηλιακό σπρέι προστασίας μαλλιών από τον ήλιο και χρησιμοποιήστε το κάθε φορά που λούζεστε. Το καλοκαίρι, στην θάλασσα, βάλτε το στην τσάντα σας μαζί με το αντηλιακό σας.
Αυτοί είναι κάποιοι από τους τρόπους που μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας τους θερινούς μήνες.

Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι!

The team of Hair Art Studio