Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργανώνει presstrip για επταμελή ομάδα γάλλων δημοσιογράφων και ανώτερων στελεχών του Λούβρου στη Ρόδο από 1 έως 5 Ιουλίου 2014 με αφορμή την έκθεση με τίτλο “Rhodesπου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου από 13 Νοεμβρίου 2014 έως και 10 Φεβρουαρίου 2015.

Η έκθεση στο μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα Μουσείο του κόσμου(περισσότεροι από 9 εκατ. επισκέπτες ετησίως κάθε ηλικίας και εθνικότητας)για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου περιλαμβάνειευρήματα των ανασκαφών που έχουν γίνει στο νησί και σήμερα βρίσκονται σε διάφορα μεγάλα μουσεία διεθνώς, καθώς και στην Ρόδο.

H ομάδα απαρτίζεται από δημοσιογράφους κορυφαίων γαλλικών ΜΜΕ (LeMonde, LeFigaro, L’ Express, περιοδικά Τέχνης κ.ά.), την υπεύθυνη επιμελήτρια αρχαιολόγο της Έκθεσης, την Διευθύντρια Επικοινωνίας, την Διευθύντρια Εκθέσεων του Λούβρου και στέλεχος της ΓΓΕΕ – ΓΓΜΕ που συντονίζει την επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής υποστήριξης και προβολής της έκθεσης η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μετά από πρόταση και σε συνεργασία με το Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι διοργανώνει ταξίδι εξοικείωσης για την επταμελή ομάδα που θα επισκεφθεί τις περιοχές της Ρόδου από όπου προέρχονται τα εκθέματα. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου και στους Αρχαιολογικούς χώρους Λίνδου, Καμείρου, Βρουλιών, Ιαλυσού, όρους Ατάβυρου.

Για την υλοποίηση του ταξιδιού η ΓΓΕΕ συνεργάστηκε με τον ΕΟΤ, τις τοπικές Εφορείες Προϊστορικών, Κλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Σημαντική επίσης είναι η στήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Ρόδου και τον ΠΡΟΤΟΥΡ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συνεργασία, με στόχο την ευρύτερη προβολή της Ρόδου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές του νησιού, να περιηγηθεί στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, να γευτεί την τοπική κουζίνα, να απολαύσει τις μαγευτικές παραλίες και να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ρόδου, βιώνοντας μία πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία, που η Ρόδος μπορεί να προσφέρει καθιστώντας την μοναδικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο και παγκοσμίως.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα επίσκεψης των Γάλλων δημοσιογράφων στη Ρόδο