Για προεγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 697 6968055, με τον μουσικοπαιδαγωγό- διευθυντή Χορωδιών, Γιώργο Σακελλαρίδη.

Στη διδασκαλία των παραπάνω τμημάτων παίρνει μέρος ο καθηγητής τραγουδιού και βιολιού, Λεωνίδας Σακελλαρίδης.

Αναλυτικότερα: στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ(τμήμα προετοιμασίας), γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων. (Προβλέπεται ο χωρισμός τους σε τμήματα, ανάλογα με την ηλικία). Εκεί, τα παιδιά, μέσα από ευχάριστες και παιγνιώδεις μουσικοπαιδαγωγικές στρατηγικές, «εξερευνούν» – με «όχημα» το τραγούδι- τον «κόσμο της μουσικής», μαθαίνουν θεμελιώδεις μουσικές έννοιες, αναπτύσσουν μουσικότητα, κοινωνικότητα , συναισθηματικές δεξιότητες και φυσικά καλλιεργούν τη φωνή τους.

Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου (τμήμα προετοιμασίας), λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 6.15μμ στην αίθουσα Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο και ξεκινά στις 20/9/2014.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ . Στα πλαίσια λειτουργίας της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ενταχθούν σε μικρές ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, οι οποίες τα οδηγούν να γίνουν μέλη της ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

Η Μαθητική Ορχήστρα Δήμου Ρόδου, λειτουργεί κάθε Δευτέρα, από τις 22/9/2014, στην αίθουσα Δημοτικών Χορωδιών.