Αρχική Εκδηλώσεις Για τον άνθρωπο 1 Χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση

1 Χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση

0
1 Χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση

Συγκέντρωση: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Κύπρου, στις 6 το απόγευμα

Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο δικός μας Σεπτέμβρης είναι μήνας αντιφασιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε ενέδρα οργανωμένη από την νεοναζιστική χρυσή αυγή, η ελληνική κοινωνία καλείται θέλοντας και μη να αντικρίσει τον εαυτό της και να αναρωτηθεί τι άλλαξε στην πραγματικότητα με το θάνατο αυτού του ανθρώπου…
Το μεγάλο ξέσπασμα του Αντιφασιστικού κινήματος πανελλαδικά ανέτρεψε τις επιδιώξεις για μια κυβέρνηση συνεργασίας με μια «πιο σοβαρή» χρυσή αυγή και οδήγησε σε ένα σόου «αντιφασισμού» -από τους ίδιους τους καλλιεργητές του φασισμού – με φυλακίσεις μελών και αποκαλύψεις για τον φασιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης που είχε ήδη δολοφονήσει τον Λουκμάν ενώ ήταν χρόνια δραστήρια με μια σειρά δολοφονικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς απέναντι σε μετανάστες και κοινωνικούς αγωνιστές.
Ωστόσο, οι πραγματικές αιτίες που γενούν και αναπαράγουν το φασισμό, δηλαδή α) η ακραία οικονομική εξαθλίωση του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας, β) η ανάγκη του συστήματος για καταστολή της λαϊκής αντίδρασης και διοχέτευση της οργής του κόσμου στους πιο αδύναμους κοινωνικά (βλ. μετανάστες) γ) η χρόνια ρατσιστική κουλτούρα που δεκαετίες τώρα κρυβόταν πίσω από «δημοκρατικούς» εκφραστές, υπάρχουν άθικτες μέχρι και σήμερα και χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που δείχνει ότι έχει μάθει να αδιαφορεί και ξεχνά πολύ εύκολα.

Εμείς όμως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ τους φονιάδες του Φύσσα! Βάζουμε φρένο στο φασισμό και καλούμε την κοινωνία της Ρόδου να μην αφήσει την αποκτήνωση της καθημερινότητας της κρίσης να παραγράψει τα εγκλήματα του. Tουλάχιστον ο κόσμος να μην φοβάται πια… Αν μη τι άλλο, αυτό μας δίδαξε ο Παύλος Φύσσας. Να νικήσουμε τον φόβο!

ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΔΟΥ