Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν με το συμπατριώτη μας Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα στην προγραμματισμένη του συνάντηση που έγινε χθες το πρωί με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο, τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Γιώργο Τούμα, τους Αντιδημάρχους κυρίους Γιάννη Κοσμά , Γιώργο Νισύριο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Μανώλη Τσέρκη.

Τέθηκαν τα προβλήματα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, της πλήρωσης των κενών θέσεων των αγροτικών ιατρών καθώς επίσης και το θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου της Ολύμπου. Όσον αφορά την άμεση εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο, σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση, κρίθηκε απαραίτητη η επίσπευση του εξοπλισμού και της στελέχωσής του. Από το τραπέζι της συζήτησης δε θα μπορούσε να παραλειφθεί η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου της Καρπάθου όπου έγινε λόγος να για την δυνατότητα να προβλεφθεί Μονάδα Αιμοκάθαρσης στο νησί μας.

   Για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία συζητήθηκε η ανάγκη συντονισμού της προσπάθειας για τη διατήρηση των υπαρχόντων δρομολογίων και η ενδυνάμωση της προσπάθειας για τρίτη προσέγγιση   από και προς το λιμάνι του Πειραιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

   Για το Φράγμα Σχοινά, οι εργασίες του οποίου προχωρούν με καλούς ρυθμούς, τέθηκε το θέμα να ξεκινήσει η προσπάθεια- πριν την ολοκλήρωση του έργου – ταχυδιύλησης του νερού προκειμένου να δοθεί για ύδρευση.

   Επίσης, κρίθηκε απαραίτητη και αναγκαία η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για το νησί με την ταυτόχρονη πρόβλεψη   χωροταξικού σχεδιασμού και καθορισμού χρήσεων γης στην Κάρπαθο.

   Εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση για τη δυνατότητα αξιοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων στο Γήπεδο Πηγαδίων και συζητήθηκε η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του φακέλου προκειμένου να υπάρξει συνολική αξιοποίηση του χώρου. Για το Δημοτικό Στάδιο στο Απέρι αναφέρθηκε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες χρηματοδότησης   για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών(ταρτάν-χλοοτάπητας).

   Εν κατακλείδι, ζητήθηκε η βοήθεια και συμπαράσταση για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, σύμφωνα με τα πρόσφατα αιτήματα του Δήμου.

Για την επίσκεψη του κ. Κόνσολα ο Δήμαρχος Καρπάθου δήλωσε ικανοποιημένος αφού « η παρουσία του κ. Κόνσολα και μετά το πέρας των συζητήσεων, μας όπλισε με αισιοδοξία για την αντιμετώπιση και επίλυση των συγκεκριμένων θεμάτων που του θέσαμε»