Στα πλαίσια του προγράμματος “Διερεύνηση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος”, τα νήπια του Δ.Π.Σ. Παραδεισίου επισκέφτηκαν την Τετάρτη, 5/11/2014 και την Πέμπτη, 6/11/2014 το αεροδρόμιο Διαγόρας Ρόδου. Επρόκειτο για μια θεματική προσέγγιση που εκπονήθηκε σε 2 μέρες από τις εκπαιδευτικούς κ. Αντωνιάδη Ειρήνη και κ.Τσαμπή Δήμητρα, συνοδευόμενες από την Τμηματάρχη Δυτικής Ρόδου κ. Μυλωνά Βαλασία.  Στόχος της δράσης ήταν να κατανοήσουν τα νήπια τον κόσμο που τα περιβάλλει, ενθαρρύνοντας τα να διερευνήσουν και αλληλεπιδράσουν με τον κοινωνικό περίγυρο.

Η φιλοξενία από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου ήταν εγκάρδια. Αρχικά οδηγήθηκαν στην Πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου, όπου εκεί παρακολούθησαν μια επίδειξη με τα οχήματα της πυροσβεστικής και αφού ντύθηκαν με τα ρούχα και τα καπέλα τους, φωτογραφήθηκαν, μαθαίνοντας λεπτομέρειες για το επάγγελμα τους. Έπειτα πήγαν στον έλεγχο των εισιτηρίων όπου υπάλληλος ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας εξήγησε στα παιδιά τη διαδικασία ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης του επιβάτη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον έλεγχο των αποσκευών όπου κοίταξαν στο εσωτερικό των αποσκευών μέσα από τα  μηχανήματα. Τέλος έφτασαν στον αερολιμενικό έλεγχο και την πίστα του αεροδρομίου όπου έπαιξαν “φτιάχνοντας” με τα σώματα τους ένα αεροπλάνο.

Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δυτικής Ρόδου ευχαριστεί θερμά τους υπαλλήλους  της Πυροσβεστικής του αεροδρομίου, του αερολιμενικού ελέγχου και της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας που τόσο ζεστά μας φιλοξένησαν στους επαγγελματικούς τους χώρους και παράλληλα μας δίδαξαν μέσα από την επαγγελματική τους ιδιότητα.