Ο κ. Χ.Κόκκινος με την ιδιότητα του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ κ. Κ.Μαντά και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Ν.Φασφαλή, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση που τον απέστειλε η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), παρέστη στην Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 30/10/2014.

Παρουσία του εκπροσώπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, της προξένου της Ελλάδος στην Κύπρο και εκπροσώπων της ορθόδοξης εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις του ελληνισμού (Ελλαδιτών και Κυπρίων) ,στα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς, στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη δημόσια εκπαίδευση και στις κοινωνίες της Ελλάδος και της Κύπρου και στο μεγάλο εθνικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος από το 1974 (σαράντα ολόκληρα χρόνια) μετά την τουρκική εισβολή.

Συγκεκριμένα επισήμανε : «Η ελληνική φυλή άντεξε στο πέρασμα των αιώνων και η ιστορία διδάσκει ότι όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε νίκες και αντιμετωπίζουμε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας ανεξαρτησία και ελευθερία . Με πίστη στα ιδανικά μας , στις αρχές και στις αξίες μας οι εκπαιδευτικοί θα είναι μπροστάρηδες στον αγώνα για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας Μέσης Εκπαίδευσης και στον εθνικό αγώνα για τη δικαίωση του κυπριακού ελληνισμού . Στη βαρβαρότητα και στην προκλητικότητα των κατακτητών απαντάμε με ενότητα , σθένος και διαρκείς αγώνες . Ας πέρασαν 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή , εμείς δεν ξεχνούμε …»

Στο περιθώριο του συνεδρίου υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ. όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές κοινών ενεργειών και δράσεων.

Τέλος, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, τα μέλη της Δ.Ο.Ε. κατέθεσαν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου είναι ενταφιασμένοι οι έλληνες στρατιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

kokkinos-kupros