Με το νέο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συναντήθηκε στην Αθήνα η Μίκα Ιατρίδη.

Η τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στο νέο Υπουργό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να του εκθέσει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της υγείας στα Δωδεκάνησα.

Η Μίκα Ιατρίδη συζήτησε με τον αρμόδιο Υπουργό τις κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις για την υγεία στα ακριτικά νησιά, παρεμβάσεις που αφορούσαν τόσο στις ελλείψεις των απαραίτητων υποδομών, όσο, κυρίως, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Μίκα Ιατρίδη ανέφερε στο νέο Υπουργό Υγείας αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες χρειάστηκε η άμεση διακομιδή των ασθενών σε κεντρικά νοσοκομεία, όσο και περιπτώσεις που ασθενείς αναγκάστηκαν να αναζητήσουν υπηρεσίες υγείας στη γειτονική χώρα.

Περαιτέρω, η τ. βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή για την άμεση ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Ρόδο, ώστε να μην χρειαστεί να θρηνήσουν ξανά τα Δωδεκάνησα την απώλεια μικρών παιδιών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Μίκα Ιατρίδη σχολίασε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον νέο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Τον ενημέρωσα για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι νησιώτες στον τομέα της υγείας και του ζήτησα να παρέμβει άμεσα, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις. Ο ίδιος μου ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τη στελέχωση των δομών υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και ότι μελετάται η θέσπιση επιπλέον κινήτρων.

Είχα ακόμη τη δυνατότητα να επισημάνω την ανάγκη για τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Ρόδο, ώστε όλοι οι γονείς να αισθάνονται ασφάλεια για την υγεία των παιδιών τους και να μην ζήσουμε την απώλεια άλλων παιδιών στο νομό μας, επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές υγείας.

Για εμάς τους νησιώτες το να ζούμε στον τόπο μας είναι επιλογή μας και αυτή την επιλογή θα την στηρίξουμε με κάθε τρόπο».