Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι», πραγματοποίησε την κοπή της Βασιλόπιτας στο κέντρο «Νικόλας» στην Παστίδα την Κυριακή 08/02/2015.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο Ιερέας Μακάριος έκοψε την Βασιλόπιτα και ακολούθως πήραν τον λόγο διά του μικροφώνου ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευγένιος Κασσανής και η εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας Αριάδνη Κασσανή.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Αθλητικού Συλλόγου Αστέρας Παστίδας, του Συλλόγου Γυναικών Παστίδας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Παστίδας.

Για το «Καμάρι» μίλησαν ο Πρόεδρος Ιωσήφ Σιαλούπ και ο Γραμματέας Γιώργος Πάττας που αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες του Συλλόγου καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την πραγματοποίηση ενός ονείρου που λέγεται «Λαογραφικό Μουσείο Παστίδας».

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου με χοροδιδασκάλους τους Ιωσήφ Σιαλούπ και Κυριακούλα Κυριαζή παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απ’όλη την Ελλάδα κερδίζοντας το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.

Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια τον Ιωάννη Πάττα για την παραχώρηση της αίθουσας «Νικόλας» καθώς και το Ζαχαροπλαστείο «Μέλα-Καραμέλα» για την προσφορά της Βασιλόπιτας.