Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η τρίτη ημερίδα από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Ρόδου” στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. (ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013».

Η ημερίδα με τίτλο «Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στην Εκπαιδευτική Κοινότητα» πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ακταίον την Τετάρτη 4 Μαρτίου και απευθυνόταν κυρίως σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μαθητές Γ’ Λυκείου αλλά και σε φοιτητές από τα παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος της Οργάνωσης κα. Χαρούλα Γιασιράνη και ενημέρωσε το κοινό για τις ενέργειες του σχεδίου δράσης της οργάνωσης. Στη συνέχεια οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα εξής θέματα:

  • Μορφές κακοποίησης

Γιασιράνη Ειρήνη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Τα αίτια της κακοποίησης

Μακαρούνα Ζωγραφιά, Ψυχολόγος

  • Τρόποι προσέγγισης

Βασιλάκη Αναστασία, Ψυχολόγος

  • Αντιμετώπιση της βίας

Χρυσού Θεανώ, Κοινωνική Λειτουργός

  • Νομικές επιλογές

Παπαϊωάννου Μανώλης, Νομικός Σύμβουλος

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναπαράσταση επιθέσεων σε Γυναίκες θύματα Βίας από σχολή αυτοάμυνας και συμβουλές χειρισμού αντίστοιχων περιστατικών.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία μεγάλη και πολύ χρήσιμη συζήτηση με το κοινό να έχει τον πρώτο λόγο και με όλους να συμφωνούν πόσο επίκαιρο είναι το θέμα της ημερίδας και πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία για ενημέρωση.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.