Το Σάββατο 14 Μαρτίου ο βραβευμένος συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέφθηκε τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και μοιράστηκε μαζί τους στιγμές από τα βιβλία που είχαν διαβάσει οι μικροί βιβλιοφάγοι το προηγούμενο διάστημα στο πρόγραμμα της λογοτεχνίας.

Με τα επικοινωνιακά του χαρίσματα κατόρθωσε να μετατρέψει την εκδήλωση σε μια γιορτή του παιδικού βιβλίου, όπου κάθε μαθητής και μαθήτρια συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με τον συγγραφέα, να πουν τη γνώμη τους αλλά και να αποσπάσουν πληροφορίες και μυστικά από τον ίδιο που δεν αποκαλύπτονται πάντα μέσα στις ιστορίες των βιβλίων που διαβάζουμε. Τα δεκάδες «πώς» και «γιατί» κατέκλυσαν τον κ. Ηλιόπουλο που με πολλή χαρά κι ενθουσιασμό καθοδηγούσε τους αναγνώστες στην ανακάλυψη της απάντησης, ξεχωριστής τις περισσότερες φορές για καθέναν.

Στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν τις ομαδικές εργασίες που είχαν ετοιμάσει με αφορμή την πλοκή των βιβλίων του και αναφέρθηκαν σε προβληματισμούς σχετικά με τις κινήσεις των ηρώων. Οι εικονογραφήσεις, τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα μικρά διηγήματα, οι ταινίες μικρού μήκους και τα τραγούδια ήταν μερικές από τις συνθετικές εργασίες που με κέφι και χαρούμενη διάθεση εκπόνησαν οι μαθητές, ώστε να τα χαρίσουν στον αγαπημένο τους συγγραφέα. Στο τέλος μια έκθεση βιβλίου περίμενε τους παρευρισκόμενους να την εξερευνήσουν, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος με χαρά υπέγραψε όλα τα βιβλία των αναγνωστών του.