Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: εμείς θέλουμε να δυναμώσουμε μαζί με τόσες άλλες φωνές αυτό το ΟΧΙ στα ναρκωτικά. ….

Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που γνωρίζουμε… είναι ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένας φίλος, ένας  δικός μας άνθρωπος, ο άνθρωπος της γειτονικής μας πόρτας.

Ο εξαρτημένος, επικεντρώνει τη ζωή του γύρω από την  εξάρτησή του. Τα ναρκωτικά δε λύνουν προβλήματα- τα προβλήματα είναι εκεί, ο εξαρτημένος «φεύγει»  δημιουργώντας άλλα στον ίδιο, στην  οικογένειά του, στους άλλους…

Το μόνο που καταφέρνει ο εξαρτημένος είναι  να βρίσκεται κοινωνικά αποκλεισμένος και να κρατά τον ίδιο και την οικογένειά του μακριά από την θεραπεία και την επανένταξή   του στην κοινωνία.

Μήπως λοιπόν είναι καιρός να ξανασκεφτεί κάποια πράγματα ο εξαρτημένος: Να αφουγκραστεί, να ζητήσει την θεραπεία του και να του δοθεί η δυνατότητα να εγκαταλείψει  την εξάρτηση και να  θυμηθεί ότι το ζητούμενο είναι να κερδίσει τη μάχη της απεξάρτησης στην καρδιά του και στις καρδιές των δικών του ανθρώπων με μια διαφορετική πράξη.  Να εγκαταλείψει  την εξάρτηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό   του και να επιχειρήσει να  θεραπευτεί  και να δημιουργήσει πραγματικούς δεσμούς με την οικογένειά του, τους φίλους, του γείτονες…. δεν θα φοβάται… θα αγαπήσει την ζωή του….

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων, ξεκίνησε το 2009 όλες τις διεργασίες προκειμένου να λειτουργήσει και στη Ρόδο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ, πιστεύοντας απόλυτα στις αξίες και στα αποτελέσματα όλων των δομών του.

Ο Σύλλογος πέτυχε το στόχο του της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο, και από το Σεπτέμβριο του 2013,  φιλοξενεί καθημερινά τις πρωινές ώρες, την Ψυχολόγο του ΚΕΘΕΑ κα Ζερβού Χρυσούλα στο γραφείο του Συλλόγου,  επί της Ερυθρού Σταυρού 3, τηλ 22410 33240, μέχρι της ολοκλήρωσης των εργασιών των χώρων στα εξωτερικά ιατρεία του παλιού νοσοκομείου όπου θα στεγάσει το Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ, δυστυχώς δεν έχει παραχωρηθεί ο χώρος μέχρι σήμερα.. Ο επόμενος στόχος του Συλλόγου είναι  η λειτουργία θεραπευτικής κοινότητας στη Ρόδο.

Ο Σύλλογος, λειτουργεί ομάδες αυτοβοήθειας (Ανώνυμες Οικογένειες Ναρκωμανών, Ανώνυμοι Ναρκομανείς, Ανώνυμοι Αλκοολικοί) Τηλ. Επικοινωνίας 22410 33240

Κοινό μήνυμα, για το ΚΕΘΕΑ και το ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ είναι: Το στίγμα μας είναι η ένταξη

Το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Στόχος της καμπάνιας του για το 2015 είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις επιπτώσεις του στιγματισμού των εξαρτημένων στη θεραπεία και την κοινωνικής τους ένταξη.

Στη Ρόδο:  ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ:  Ενημερωτικό περίπτερο  στο «ΑΚΤΑΙΟΝ», 26/6, 10:00–15:00.

Ο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ, θα διανείμει    έντυπο στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ στις 26 Ιουνίου 2015.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ για την υποστήριξή της στο Σύλλογο.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.