Μετά στη μεγάλη επιτυχία της Μεσαιωνικής Βραδιάς της Λίνδου, από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, το 9ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο επιβλητικό σκηνικό της Παναγιάς του Μπούργκου και στη μαγεία του Πάρκου Αλχαδέφ που περιλαμβάνει και παιδική χαρά για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις στη Μεσαιωνική Πόλη είναι συνδιοργάνωση του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού και του ΔΟΠΑΡ.

Τι θα δούμε στο φεστιβάλ …

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Μεσαιωνική μουσική και χοροί από τη Δύση και την Ανατολή, ξυλοπόδαροι, θεάματα με φωτιές και ξιφομάχοι ιππότες.

Συμμετέχουν:

  • Η ομάδα κρουστών του Μεσαιωνικού Ρόδου σε διδασκαλία Άννας Νικητιάδη
  • Το τρίφωνο σχήμα Crecendo
  • Μουσικοί με τσαμπούνες και γκάιντες
  • Οι Trees Celts από την Αθήνα, σε δυτική και Κέλτικη μεσαιωνική μουσική. Παίζουν:

Ιωάννης Κουλιανός, Γιώργος Δάκας, Βαγγέλης Εμμανουήλ σε ιρλανδικό μπουζούκι, κιθάρα, φλογέρες και διάφορα  κρουστά

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • «Τζεμ … η υποδοχή ενός πρίγιπα»

Χοροθεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την ιστορία για την υποδοχή του Πρίγκιπα Τζεμ στη Ρόδο με την ομάδα οριεντάλ χορών του Παν/μίου Αιγαίου, σε διδασκαλία Νάνσυς Καρακαντέ

  • «Επιστροφή στην Άβαλον»

Ένα ονειρικό, συμβολικό ταξίδι στη μυθική χώρα της Άβαλον που συνδέθηκε με μεσαιωνικούς θρύλους.Η χορεύτρια και χορογράφος Σάντρα Βούλγαρη παρουσιάζει αποσπάσματα από την παράσταση της. Σκηνογραφία & κοστούμια: Φαέθων Γρυπάρης

  • «Οι Πλύστρες»

Χοροθεατρικό δρώμενο βασισμένο σε ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Πλύστρες που επαναστατούν, Πλύστρες που χορεύουν στους ρυθμούς του Σαλταρέλο, αναζητούν και στο τέλος κερδίζουν την ελευθερία τους. Διδασκαλία – Χορογραφία: Μαρία Μανιώτη

ΔΡΑΣΤΗΤΙΟΤΗΤΕΣ

Βόλτες με Άλογα, Ξιφομαχίες, Παιχνίδια και Εργαστήρια: Θα μάθετε πώς να στοχεύετε με παραδοσιακά τόξα από τον αθλητικό όμιλο «Φλόγα» αλλά και με βαλίστρα από τον Frank Kock, θα δοκιμάσετε την τέχνη του ξίφους με τον Μάριο, τον Παύλο αλλά και τον βίκινγκ Aapo … θα αποκτήσετε την εμπειρία να περπατάτε στα ξυλοπόδαρα και άλλα πολλά!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΚΑΙ … ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ!

Θα γνωρίσετε την Καλαθοπλεκτική τέχνη, την κατασκευή Ξυλόφουρνου από τον Raffaelo di Meglio, Αγιογραφία από τη Σμάρω Λεντάκη, Αργυροχοϊα από τον Frank Kock με τη χρήση ειδικής μεσαιωνικής μηχανής χύτευσης, σε κατασκευή: Γιάννη Ελενίτσα.

ΚΑΠΗΛΕΙΟ

Στη  μεσαιωνική μας ταβέρνα θα γευτείτε ψητά και παραδοσιακά εδέσματα και ποτά: Μπύρα Ζύθος της ΒΑΠ και κρασί ΕΜΕΡΥ που θα προσφέρεται δωρεάν!

Και ακόμα … φρέσκα παραδοσιακά γλυκά που θα παρασκευάζονται μπροστά σας: Ζεστούς Λουκουμάδες και αυθεντικό Κυπριακό Σιαμισίη.

Προγραμμα – Program

26 & 27 Ιουνιου

19:00 Οδός Ορφέος – Έναρξη εκδηλώσεων με τη σκηνική πομπή που θα  καταλήξει στην παναγία του Μπούργκου (οδός Πινδάρου)

Πορεία πομπής από τις οδούς: Ορφέος – Σωκράτους – Αριστοτέλους – Πινδάρου

19:30 Παναγία του Μπούργκου & πάρκο Αλχαδέφ:

Έναρξη προγράμματος εκδηλώσεων

 

28 Ιουνιου

17:00 Παναγία του Μπούργκου – Έναρξη παιχνιδιού της αναζήτησης του δράκου στη μεσαιωνική πόλη & τάφρο.Η ιστορία του παιχνιδιού βασίζεται στο θρύλο του γάλλου ιππότη Ντε Γκοζόν που σκότωσε το δράκο το 14ο μ.Χ.

21:00 Οδός Ορφέος – Έναρξη νικητήριας παρέλασης με Πορεία από τις οδούς: Σωκράτους-Αριστοτέλους – Πινδάρου

21:30 Παναγιά του Μπούργκου – τελετή βράβευσης των νικητών «extinctor dragonis” toy παιχνιδιού

Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»,

Άννα Αχιολά

Πρόεδρος