Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος απένειμε τιμητική διάκριση στον κύριο John και στην κυρία Jeanette Skelton από τη Μεγάλη Βρετανία για την εδώ και είκοσι εννέα έτη προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου.

Ο κύριος και η κυρία Skelton οι οποίοι διαμένουν στο ξενοδοχείο «Plaza Hotel», επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Ρόδο το 1983 και δηλώνουν ότι το νησί είναι η μεγάλη τους αγάπη. Αναφέρθηκαν με έμφαση στη φιλοξενία και την εγκαρδιότητα των Ροδίων. Στη διάρκεια αυτών των ετών είδαν πολλά πράγματα να αλλάζουν στο νησί κυρίως προς τη θετική κατεύθυνση. Σύμφωνα με την κυρία Skelton, «το νησί έχει τόσα πράγματα να προσφέρει στους τουρίστες, όπως ιστορικά αρχαιολογικά μνημεία, καταπληκτικές παραλίες και μία εξαιρετική αγορά. Το βασικό του όμως συγκριτικό πλεονέκτημα είναι οι άνθρωποι. Θα συνεχίσουμε να το επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο». Τον κύριο και την κυρία Skelton συνόδευσε στο Δημαρχείο η ξενοδόχος κυρία Μαριρένα Γεωργά Τηλιακού.

Επίσης ο Δήμαρχος Ρόδου απένειμε τιμητική διάκριση στην κυρία Anne Andrea Swars από τη Γερμανία η οποία φέτος επισκέφθηκε τη Ρόδο για δέκατη φορά. Η κυρία Swars αφού ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την τιμή που της έκανε, δήλωσε ευγνώμων για τις όμορφες στιγμές που περνάει στο νησί. Σύμφωνα με την κυρία Swars, «η Ρόδος είναι το δεύτερο σπίτι μου και την αγαπώ με όλη μου την ψυχή και την καρδιά μου. Έχω τόσους πολλούς φίλους στη Ρόδο και σκοπεύω να την επισκέπτομαι για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Το νησί είναι υπέροχο, οι άνθρωποι είναι υπέροχοι».

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου αφού απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της Ρόδου, τους ευχαρίστησε για την αγάπη που έχουν για το νησί μας και ευχήθηκε σύντομα να βρεθούν και πάλι στη Ρόδο. «Σας θεωρούμε φίλους και συντοπίτες μας και σας ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη, τη φιλία και τη στήριξή σας» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Χατζηλαζάρου απευθυνόμενη στους τιμώμενους.

Σημειώνεται ότι οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ρόδου αποτελούν ένα πολύτιμο στοιχείο του Ροδιακού τουρισμού καθώς είναι αυτοί που στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας στηρίζουν το Ροδιακό τουριστικό προϊόν και το προωθούν με κάθε ευκαιρία στους συμπατριώτες τους. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, προτιμούν τη Ρόδο για το κλίμα της, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της και τις ποιοτικές υπηρεσίες που τους παρέχονται στα ξενοδοχεία που έχουν επιλέξει σταθερά να διαμένουν.