Το Σαββατοκύριακο 26 -28 Ιουνίου κλιμάκιο  του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου  με 7 (επτά) ειδικευμένους ιατρούς, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ‘’ΓΑΛΗΝΟΣ΄΄ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  εξέτασαν στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αστυπάλαιας  δεκάδες κατοίκους του νησιού (περίπου 135 ενήλικες  και 15 παιδιά ).

Είναι η  πέμπτη  κατά σειρά επίσκεψη του ιατρικού κλιμακίου του ΙΣΡ και της ΄΄Γαληνός’’ σε απομακρυσμένα νησιά του νομού μας, που είχε θετικά αποτελέσματα στην παροχή ΠΦΥ  ιδιαιτέρα αυτή την εποχή που οι ιατροί σπανίζουν ακόμη και σε αστικά νοσοκομεία . Οι ιατρικές ειδικότητες που συμμετείχαν  και τα περιστατικά που εξετάστηκαν ήταν από :

  • Πνευμονολόγο (17)
  • Παθολόγο (15)
  • Καρδιολόγο (20)
  • Οφθαλμίατρο (34)
  • Ωτορινολαρυγγολόγο (26)
  • Παιδίατρο (15)
  • Ορθοπαιδικό (41)

Η επιλογή των ειδικοτήτων έγινε ύστερα από συνεννόηση με το Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας και σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού και η αποστολή πήγε αεροπορικώς και γύρισε ατμοπλοϊκώς μετά από πολύωρα ταξίδια.

Σημαντική ήταν η βοήθεια του Δημάρχου του νησιού κ. Κονταράτου Πανορμίτη, και του οδηγού  του ασθενοφόρου αφού βοήθησαν τα μέγιστα  σε κάθε ενέργεια τους ιατρούς, ενώ η φιλοξενία των αρχών και των κατοίκων υπήρξε   άριστη στο όμορφο νησί της Αστυπάλαιας και για αυτό τους ευχαριστούμε όλους  .

Ο Ι.Σ.Ρ ευχαριστεί επίσης τους ιατρούς που συμμετείχαν στην αποστολή :  Αμπλιανίτη Ηλία, Μαυρονικόλα Πέτρο, Νούλη Αλέξανδρο, Παπασάββα Γεώργιο, Πετρωνιάτη Τσαμπίκο, Πρωτόπαππα Βασίλειο και Τηλιακό Μιχαήλ.

Η επόμενη αποστολή η (6η) θα γίνει την προσεχή εβδομάδα στο Καστελόριζο

Για τον ΙΣΡ

    Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Απ. Μαντάς                                                         Τσέρκης Ιωάν. Ηλίας