ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / General infos

Ημερομηνίες Σεμιναρίου / Dates: 25 – 30 Ιουλίου / 25-30 of July

Σύνολο / Hours in total: 18 ώρες / 18 hours (3 ώρες ημερησίως / 3 hours per day)

Τιμή / Price: 85 €

Συμμετέχοντες:
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσους αγαπάνε τον χορό! (σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες, επαγγελματίες χορευτές καθώς και ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η κίνηση)

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22410-20780, 22410-24050 & 6947633151 και ώρες 17:00 – 20:00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής

Σχετικά Links / Related Links
1) https://vimeo.com/125011384
2) https://vimeo.com/126446164
—————————————————————————

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Ροή, βάρος, κατεύθυνση είναι μερικές από τις έννοιες που θα προσεγγίσουμε κατά τη διάρκεια του workshop, χρησιμοποιώντας στοιχεία διαφόρων τεχνικών χορού όπως αυτοσχεδιασμός, partnering, flying low και όλα αυτά μαζί φιλτραρισμένα από το προσωπικό μας λεξιλόγιο.

Μέσα από το ζέσταμα και την εξάσκηση με το κινητικό υλικό, θα αποκτήσουμε ροή στην κίνηση με σκοπό να μεταφερόμαστε γρήγορα στο χώρο. Επίσης, μέσα από τα ντουέτα θα δημιουργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον παρτενέρ μας παίζοντας με την βαρύτητα και την δυναμική των σωμάτων.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα έχουμε φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας, δηλαδή στην εξοικείωση τού σώματος με τις διαφορετικές δυναμικές αλλά και την προβολή του μέσα στο χώρο, με καθαρή κατεύθυνση και πρόθεση.

—————————————————————————

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

>> Η Μαρία Μανουκίαν γεννήθηκε στη Ρόδο ξεκινώντας τη χορευτική της παιδεία στη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ισραήλ στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts.
Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Tono Lachky, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio και Martin Harriague. Έχει χορέψει σε ρεπερτόριο της Martha Graham με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένυς Διαμαντοπούλου. Τέλος έχει χορέψει με την Hellenic Dance Company στην παράσταση «Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη» το 2013 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και μπαλέτο σε διάφορα studio και σχολές της Αθήνας καθώς και στο κέντρο χορού και σύγχρονης έκφρασης «Ακροποδητί» στη Σύρο.

>> Ο Χρήστος Ξυραφάκης είναι απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. . Ως μέλος της Hellenic Dance Company έχει χορέψει για γνωστούς χορογράφους όπως Pascal Rioult, Tono Lachky καθώς και για ρεπερτόριο του Χοροθεάτρου Οκτάνα. Το 2013-2014 συνεργάστηκε με τον Κων/νο Ρήγο για την παραγωγή του “Cabaret” ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε την πρώτη του χορογραφική δουλειά “RUTAS” στο Σύγχρονο Θέατρο στα πλαίσια του “Arc For Dance Festival”. Επίσης, επελέγη από τον David Zambrano να παρακολουθήσει το εντατικό workshop “Flying Low and Passing Through” για 30 μέρες στη Γερμανία.
Αυτή τη στιγμή, ως άξιος υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση, πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη χορογραφία, στην ακαδημία Χορού SEAD στην Αυστρία, όπου στα πλαίσια αυτών έχει δουλέψει ως βοηθός χορογράφου για τους Roberto Olivan και Robert Clark καθώς επίσης έχει παρουσιάσει και δύο νέες χορογραφικές δουλειές σε διάφορα φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Πηγή: http://www.rodosevents.gr/