Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο της Ρόδου απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους εξής φίλους της Ρόδου:

  • Στην κυρία Betty Van Tienhoven από την Ολλανδία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Nathalie» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 80η φορά. Την κυρία Van Tienhoven συνόδευσε στο Δημαρχείο ο ξενοδόχος κύριος Γιάννης Ψαρρός.
  • Στην κυρία Katerina Feldhoff από τη Γερμανία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Calypso» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 60η φορά. Την κυρία Feldhoff συνόδευσαν στο Δημαρχείο ο ξενοδόχος κύριος Γιώργος Σουλούνιας και ο κύριος Ζήσης Γουγούσης, στέλεχος του ξενοδοχείου «Calypso».
  • Στην κυρία Helga Dornfeld από την Αυστρία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Ladiko» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 56η φορά. Την κυρία Dornfeld συνόδευσε στο Δημαρχείο ο ξενοδόχος κύριος Διαμαντής Σωτηράκης.
  • Στην κυρία Lilian Mary Hauglund από τη Νορβηγία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Africa» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 43η φορά.
  • Στην κυρία Waltraud Graetz από τη Γερμανία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Calypso» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 40η φορά. Την κυρία Graetz συνόδευσαν στο Δημαρχείο ο ξενοδόχος κύριος Γιώργος Σουλούνιας και ο κύριος Ζήσης Γουγούσης, στέλεχος του ξενοδοχείου «Calypso».
  • Στον κύριο Erwin Luebke από τη Γερμανία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Calypso» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 40η φορά. Τον κύριο Luebke συνόδευσαν στο Δημαρχείο ο ξενοδόχος κύριος Γιώργος Σουλούνιας και ο κύριος Ζήσης Γουγούσης, στέλεχος του ξενοδοχείου «Calypso».
  • Στην κυρία Lilian Agostini από τη Γαλλία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Nathalie» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 40η φορά. Την κυρία Agostini συνόδευσε στο Δημαρχείο ο ξενοδόχος κύριος Γιάννης Ψαρρός.
  • Στον κύριο Antonio Garcia Frances από την Ισπανία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 25η φορά.
  • Στον κύριο Karl και στην κυρία Helga Fanta από τη Γερμανία που φέτος βρίσκονται στη Ρόδο για 19η φορά.
  • Στον κύριο Ake Sven Olsson από τη Σουηδία που διαμένει στο ξενοδοχείο «Agla» και φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για 11η φορά.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου αφού απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της Ρόδου, είχε μία σύντομη συζήτηση με καθέναν από αυτούς θέτοντάς τους ερωτήματα που αφορούσαν τη διαμονή τους στο νησί, τις εντυπώσεις τους από αυτό και τις φιλίες που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει στη Ρόδο.

Οι τιμώμενοι, λόγω των κρίσιμων στιγμών που βίωνε η χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα, συγκινημένοι ευχήθηκαν η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη γιατί όπως οι ίδιοι είπαν δε θα μπορούσαν να διανοηθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αυτήν.

Σημειώνεται ότι οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ρόδου αποτελούν ένα πολύτιμο στοιχείο του Ροδιακού τουρισμού καθώς είναι αυτοί που στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας στηρίζουν το Ροδιακό τουριστικό προϊόν και το προωθούν με κάθε ευκαιρία στους συμπατριώτες τους. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, προτιμούν τη Ρόδο για το κλίμα της, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της και τις ποιοτικές υπηρεσίες που τους παρέχονται στα ξενοδοχεία που έχουν επιλέξει σταθερά να διαμένουν.