Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Χορού Ρόδου απαρτιζόμενο από την Πρόεδρο κα Μπάκη Αναστασία, τον Ταμία κ. Βαρβαρέσο Νίκο, τον Γραμματέα κ. Κωττάκη Σάββα και την Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Ειδική Ταμία κα Τσιάρτα Αθηνά, επισκέφθηκαν το χώρο του Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, ξεναγήθηκαν από το φιλόξενο προσωπικό, ενημερώθηκαν για τις ανάγκες του και προχώρησαν στη δωρεά ελαιολάδου συνολικής αξίας 400€.

Το συσσίτιο του Δήμου Ρόδου προσφέρει πλήρη διατροφική κάλυψη με 2 διαφορετικά γεύματα την ημέρα για μεσημέρι και βράδυ σε 140 οικονομικά αδύναμους κατοίκους του νησιού μας και όποτε υπάρχει ανάγκη στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων.  Συνολικά εργάζονται σκληρά σε καθημερινή βάση 8 άτομα, 6 στην παρασκευή του φαγητού και 2 οδηγοί που μοιράζουν το φαγητό στα σπίτια των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Οι πόροι του συσσιτίου και κατ’ επέκταση του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας είναι κατά βάση από την ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Ρόδου, εφόσον υπάρχει ενεργός διαγωνισμός που τότε καλύπτουν τις ανάγκες τους. Επειδή όμως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες, συχνά υπάρχουν ανάγκες που καλύπτονται από δωρεές ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας. Οι βασικές ανάγκες αυτή τη στιγμή, για όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει, είναι σε κρέας και ψωμί.

Ο Σύλλογος Φίλων Χορού έχει επιδείξει σημαντικό έργο στην κοινωνία της Ρόδου. Προσφέρει στη διάδοση του πολιτισμού και της χορευτικής παιδείας, έχει συνεισφέρει στην αφύπνιση του κοινού σχετικά με θέματα αναπηρίας και συχνά προβαίνει σε δωρεές όπως στο Νοσοκομείο της Ρόδου, στο ΕΚΑΒ, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας, σε προσωπική εργασία και δαπάνες για επισκευές κοινόχρηστου κτίσματος και τώρα στο Συσσίτιο του Δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας δύο φύλων και τρίτης ηλικίας, κα Ζωάννου Άννα, ο Πρόεδρος του Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, κ. Πετράκης Σωτήρης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έστειλαν Ευχαριστήρια επιστολή προς το Σύλλογο Φίλων Χορού ευελπιστώντας η πράξη του να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Χορού, κα Μπάκη Αναστασία, ευχαριστεί τα μέλη του συλλόγου που χορεύουν και καταβάλουν τη συνδρομή τους, ώστε ο Σύλλογος να είναι σε θέση να καλύπτει τα έξοδα του κι έπειτα να προβαίνει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δωρεές.