Η Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου για την προετοιμασία διεκδίκησης της αναδοχής του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το λογότυπο της υποψηφιότητας της Ρόδου.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΡΜΑΕ, εμπνεύστηκαν από το ταξίδι της Ρόδου στο φως του πολιτισμού.

Η τριμελής κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους κ.κ. Βαγγέλη Παυλίδη(Σκιτσογράφος), Mary Miller (Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Stavanger 2008-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), Νάσια Στουραϊτη-(Μαθήτρια, εκπρόσωπος της νέας γενιάς), εκτιμώντας με βάσει τους τεχνικούς και αισθητικούς όρους του διαγωνισμού, αλλά και με τα δικά της καλλιτεχνικά κριτήρια, αποφάνθηκε ως εξής:

Από τις 27 έγκυρες η συμμετοχή με αρ. πρωτ. 1620 και κωδικό 7653411 που δημιουργήθηκε από την κα. Βεατρίκη Ντόβα, εξέφραζε το συμβολισμό, κατείχε την αισθητική και την τεχνική πληρότητα που ζητήθηκε και επιλέχθηκε για το πρώτο βραβείο.

Ο Φάκελος με αρ. πρωτ. 1622 και κωδικό 2421977 που δημιουργήθηκε από την κα. Deniz Yurelri-Ριζούλη πληρεί τις εικαστικές και τεχνικές προϋποθέσεις για το δεύτερο βραβείο. Ο Φάκελος με αρ. πρωτ. 1607 και κωδικό 9780783 που δημιουργήθηκε από τον κ. Φίλιππο Αβραμίδη πληρεί τις εικαστικές και τεχνικές προϋποθέσεις για  το τρίτο βραβείο.

Σημειώνουμε δε, ότι όλες οι προτάσεις των συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό θα αξιοποιηθούν από το γραφείο διεκδίκησης «Rhodes 2021» και θα εκτεθούν στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την παρουσίαση του λογότυπου.

Η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Πρόεδρο κ. Γιάννη Κούρτη και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΡΜΑΕ -για την  άψογη διεκπεραίωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την ανακήρυξη των τριών νικητών- και την στήριξη τους στο μεγάλο αυτό εγχείρημα της Ρόδου και των νησιών μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φώτης Χατζηδιάκος                                       Τέρης Χατζηϊωάννου

Δήμαρχος Ρόδου                                    Αντιδήμαρχος Πολιτισμού