Οι Πηγές Καλλιθέας, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, φιλοξενούν για άλλη μία φορά φέτος,  μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση το «μονοπάτι των βιβλίων», όπου κορυφαίοι συγγραφείς από μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας, θα τιμηθούν για τα μυθιστορήματα τους που έχουν αναφορά στο νησί της Ρόδου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ  κος Ι. Κούρτης, «Η ΔΕΡΜΑΕ, είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής τέτοιων πρωτοβουλιών στηρίζοντας τις σημαντικες  πολιτιστικές δράσεις στο νησί μας. Οι Πηγές Καλλιθέας είναι μια κοιτίδα πολιτισμού, ένας φιλόξενος πανέμορφος χώρος, ανοιχτός στις αξιόλογες πρωτοβουλίες και στην κοινωνία της Ροδου, όλο τον χρόνο! Θα είναι χαρά μας να υποδεχθούμε τους συγγραφείς, που μέσα από τα βιβλία τους αναδεικνύουν τον τόπο μας την Ρόδο, τα νέα παιδιά που θα συνομιλήσουν μαζί τους, αλλά  και όλους όσους παρακολουθήσουν την Κυριακή την όμορφη αυτή εκδήλωση, στο μοναδικό χώρο των Πηγών Καλλιθέας.

Θέλω να συγχαρώ την Άνεμος εκδοτική και τη Ροδίτισα συγγραφέα  κα Αναστασία Κορινθίου,  που διοργανώνουν  την αξιόλογη αυτή εκδήλωση και να τους διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη της ΔΕΡΜΑΕ, θα  καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε την Κυριακή  η όμορφη αυτή εκδήλωση να μείνει αξέχαστη, σε άλλους.

Πέρα όμως από τις επιμέρους εκδηλώσεις, η ΔΕΡΜΑΕ στηρίζει έμπρακτα με όλες της τις δυνάμεις από την πρώτη στιγμή , την μεγάλη προσπάθεια της Ρόδου για την ανάδειξη της ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021». Για τον σκοπό αυτό παρακαλούμε θερμά  όλους τους συγγραφείς, φίλους της Ρόδου που θα τιμηθούν στην εκδήλωση, να στηρίξουν και αυτοί με την σειρά τους την μεγάλη προσπάθεια όλων μας, για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής της Πρωτεύουσας. »

Στο πέρας της εκδήλωσης κεραμικά πλακίδια φτιαγμένα από εξώφυλλα των μυθιστορημάτων θα παραδοθούν από την ΑΝΕΜΟΣ εκδοτική και το BONIS CERAMIK στον πρόεδρο της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. Πηγές Καλλιθέας κο Ιωάννη Κούρτη, ώστε να  δημιουργηθεί από αυτά ένα «μονοπάτι βιβλίων» στον χώρο την Πηγών Καλλιθέας.

ΔΕΡΜΑΕ