Αρχική Εκδηλώσεις Παρουσιάσεις βιβλίων Λέσχη ανάγνωσης για ενήλικες

Λέσχη ανάγνωσης για ενήλικες

0

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ξεκινά Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες στη Βιβλιοθήκη του (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α), έχοντας ως θεματικό άξονα την παγκόσμια και την εγχώρια λογοτεχνία. Στόχος της Λέσχης θα είναι να δημιουργηθεί μια παρέα ανθρώπων που, μέσα από την αγάπη τους για το διάβασμα, θα μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες, θα συζητούν τα βιβλία που θα διαβάζουν από κοινού και θα προτείνουν στα υπόλοιπα μέλη νέα βιβλία και συγγραφείς. Επιπλέον, όποτε αυτό καθίσταται εφικτό, θα επιδιώκονται συναντήσεις με τους ίδιους τους συγγραφείς ή τους μεταφραστές βιβλίων που η ομάδα θα έχει αγαπήσει, μέσα από τις παρουσιάσεις βιβλίων που διοργανώνει το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.

Ως πρώτη αναγνωστική επιλογή για τη Λέσχη Ανάγνωσης ορίζεται η πρόσφατη συλλογή διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκιακ» από τις εκδόσεις «Αντίποδες», η οποία  έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αίσθηση πανελλήνια τόσο στο αναγνωστικό κοινό όσο και στην κριτική, και έχει ως βασική θεματική τη θηριωδία που γνώρισαν οι Έλληνες στρατιώτες που πολέμησαν στη μικρασιατική εκστρατεία, καθώς και την προβληματική επανένταξή τους στην κοινωνία μετά το πέρας του πολέμου. Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει προσκληθεί από το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. να παρουσιάσει το βιβλίο του στις εγκαταστάσεις του (21 Οκτωβρίου 2015) και, με αφορμή την παρουσίαση αυτή, η Λέσχη Ανάγνωσης του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. θα ξεκινήσει τις συναντήσεις της.

Ως ημερομηνία γνωριμίας των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης ορίζεται η Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. 22410-32510/20 (Αργύρης Κόσκορος). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.