Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε χρόνο, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για θύματα της οδικής κυκλοφορίας (WDR).  10 χρόνια αναγνώρισης από τον Ο.Η.Ε., 20 χρόνια καθιέρωσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR). Μια ημέρα θλίψης, αφιερωμένη στη Μνήμη των πολλών εκατομμυρίων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα και  στις οικογένειες τους.

Από την Παγκόσμια Μνήμη στην Παγκόσμια Δράση. H οδική ασφάλεια αφορά όλους μας και η ευαισθητοποίηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να δώσουμε ένα τέλος στη μάστιγα που ακούει στο όνομα τροχαία ατυχήματα. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειες μας, ατομικές και συλλογικές, πολιτεία και πολίτες, για να προλάβουμε, να αποτρέψουμε, να κερδίσουμε και να συμβάλλομε, στη μείωση των θυμάτων της ασφάλτου, του πόνου και της δυστυχίας που αυτά προκαλούν.

Θέλω να ευχαριστήσω την Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΥΘΥΤΑ) Ρόδου και την Πρόεδρο της, κα. Ελένη Καρύδη, θύμα του πόνου τροχαίου ατυχήματος, που από τον Ιούνιο 2004 με πρωτοβουλία της συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Δήμος Ρόδου θα υποστηρίζει πάντα με κάθε τρόπο και μέσο, την δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια και θα είναι πάντοτε αρωγός στην προσπάθεια αυτή, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Η Κυριακή αυτή 15 Νοεμβρίου 2015 ας είναι η αφετηρία για τη ζωή!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ