Το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφθηκε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο των Δικαστικών Υπαλλήλων, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο  του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστα Σαρρή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο και η άμεση πλήρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρρής, επισήμανε τις οριακές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι υπηρεσίες, δεδομένου της αυξημένης δικαστηριακής ύλη σε σχέση με την έλλειψη του προσωπικού, η οποία δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό το έργο και τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Γεώργιος Λαουδίκος  ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι την δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατανομή των θέσεων ανά δικαστική υπηρεσία πανελληνίως, θεωρώντας επιτακτική ανάγκη, στην συγκεκριμένη προκήρυξη,  να γίνει αύξηση των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών με βάσει τις πραγματικές τους ανάγκες στα σημερινά δεδομένα και να καλυφθούν άμεσα τουλάχιστον οι υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος, τους ενημέρωσε σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία  που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κων/νο Κοσμάτο, ο οποίος  ζήτησε από τον Δήμαρχο, να εξετάσει το ενδεχόμενο της απόσπασης δημοτικών υπαλλήλων προς το δικαστήριο, πριν από την ψήφιση του σχετικού νόμου, περί κινητικότητας. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος θα έχει συνεργασία την ερχόμενη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου για την εξέταση του συγκεκριμένου θέματος.