Αρχική Ρόδος Κοινωνία Αναρτήθηκαν στο TAXISNET τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016

Αναρτήθηκαν στο TAXISNET τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016

0
Αναρτήθηκαν στο TAXISNET τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016

H ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, σας ενημερώνει, πως έχουν ήδη αναρτηθεί στο TAXISNET τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016  και υπάρχει η δυνατότητα αυτά να εκτυπώνονται, ώστε να  απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Τράπεζα ή ΕΛΤΑ για την πληρωμή τους.

Σας πληροφορούμε πως για την πληρωμή τους και αυτή τη χρονιά στις τράπεζες, δεν χρειάζεται να εκτυπωθεί το έντυπο τελών για να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι !

ΕΠOΜΕΝΩΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ  ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΖΙ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, σε περίπτωση που τους ζητηθεί, για να τα προμηθευτούν.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν οποιαδήποτε επιπρόσθετη ταλαιπωρία.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, σε σχέση με τα περσινά,  σύμφωνα με το ΔΤ του Υπ. Οικονομικών,έγιναν με«ξεκάθαρη κατεύθυνση τη δίκαιη αναδιανομή των υποχρεώσεων των πολιτών,ώστε να ελαφρυνθούν οι κάτοχοι οχημάτων, κατασκευής άνω των δέκα ετών, που έχουν χάσει αρκετή από την εμπορική τους αξία.Οι αυξήσεις είναι της τάξεως των 15-60 Ευρώ ανά κλίμακα ».Συνολικά,καταλήγει το ΔΤ:«το πλήθος των οχημάτων που θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των οχημάτων που θα έχουν μικρή αύξηση».

Ο πίνακας με τα ποσά των τελών κυκλοφορίας,προς καταβολή, είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ένωσης  www.lsr.gr

Αναφορικά με τους  συνιδιοκτήτες  ΙΧ  και μοτοσικλετών:

Οι συνιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μπουν στην εφαρμογή του Taxis για να δουν τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν, καθώς  υπό προϋποθέσεις, μπορεί να χρεωθούν δύο φορές.

Συγκεκριμένα, εάν ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες του οχήματος μπει στην εφαρμογή του Taxis για τα τέλη, κάνοντας χρήση του ΑΦΜ του, τότε εμφανίζεται ολόκληρη η χρέωση και όχι το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας που έχει.

Μόνο εάν μπει κάποιος συνιδιοκτήτης με τον αριθμό της άδειας κυκλοφορίας, εμφανίζεται και δεύτερος ιδιοκτήτης.Αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις συζύγων, που υποβάλλουν κοινή δήλωση και δεν εμφανίζεται στις άλλες περιπτώσεις συνιδιοκτησίας (τρίτοι πχ).

Στα ειδοποιητήρια που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο υπάρχει μια παγίδα για όσους έχουν δηλωμένο ένα όχημα (συνήθως σύζυγοι) με οποιοδήποτε ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε ήδη από πέρυσι ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι:

«Αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά».

Επίσης, καλούνται οι φορολογούμενοι, να αποφεύγουν την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, του ΕΝΦΙΑ καθώς και οποιασδήποτε άλλης οφειλής, στις τελευταίες καταληκτικές ημέρες του μήνα και να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής ( internet banking) για μεγαλύτερη διευκόλυνση τους.

για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο  Γ. Γραμματέας

Ηρακλείδης Ιωάννης                                                        Παπαγρηγορίου Νικόλαος