«Ο πιο σκανδαλιάρης καλικάντζαρος τρύπωσε στο Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη.  Έσκισε τη λίστα των δώρων με τα ονόματα των παιδιών και τη σκόρπισε στις αίθουσες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ξωτικά βρίσκονται σε απόγνωση.  Ελάτε να ανακαλύψουμε τη λίστα και να δώσουμε στον Άγιο Βασίλη το χαμένο του χαμόγελο».

Μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδήλωση υπόσχεται η πρωτοβουλία ΔωρίΖΩ για το ΠΑΙΔΙ στους μικρούς φίλους της Ρόδου. Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου, το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου με τη Ομάδα Κοινωνική Δράσης του και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της ΑΝΔΩ σχεδίασαν μια ζεστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ξωτικά, Άγιο Βασίλη και πολύ παιχνίδι. Αρωγός στην προσπάθεια το Enigma Escape Experience, που σχεδίασε τους γρίφους που θα περάσουν τα παιδιά, προκειμένου να συνθέσουν τη σχισμένη λίστα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει τους μικρούς φίλους μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα σχηματίζονται ομάδες παιδιών, οι οποίες με συνοδεία ξωτικών και βοηθών του Άγιου Βασίλη, θα κινούνται στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει ένας γρίφος, που με τη λύση του η κάθε ομάδα θα αποκτά ένα κομμάτι της λίστας. Όταν συγκεντρωθούν όλα τα κομμάτια της λίστας, οι ομάδες θα φτάνουν στο τέρμα της διαδρομής, στην αίθουσα χορού του Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από σπουδαστές των τμημάτων κιθάρας και πιάνου του ΔΟΠΑΡ με τη συμμετοχή της καλλιτέχνιδας Αυγής Παπά. Θα προσφέρεται ένα συμβολικό δώρο στα παιδιά από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και περιμένουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να περάσουμε μαζί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως 14:00 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να δώσουμε στον Άγιο Βασίλη το χαμένο του χαμόγελο.