Η αίθουσα χορού του Πανεπιστημίου Αιγαίου το πρωινό του Σαββάτου 19 Δεκέμβρη γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές στη χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση που οργανώθηκε από την πρωτοβουλία ΔωρίΖΩ για το ΠΑΙΔΙ. Παιδιά όλων των ηλικιών μαζεύτηκαν για να βοηθήσουν τα ξωτικά, να συνθέσουν τη λίστα που έσκισε ο πιο σκανδαλιάρης καλικάντζαρος.

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου, το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου με τη Ομάδα Κοινωνική Δράσης του και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της ΑΝΔΩ οργάνωσαν με πολύ μεράκι τη ζεστή εκδήλωση  «Χριστούγεννα στην Πανεπιστημιούπολη». Ξωτικά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και εθελοντές οδηγούσαν σε διάφορες αίθουσες του Πανεπιστημίου τις ομάδες παιδιών, οι οποίες, μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού, μάζευαν τα κομμάτια της σχισμένης λίστας του Άγιου Βασίλη. Οι γρίφοι και η πλοκή των παιχνιδιών, διάρκειας 45 λεπτών, σχεδιάστηκαν με την επιμέλεια  του Enigma Escape Experience, που είχε και την εποπτεία όλης της διαδικασίας.

Οι μικροί φίλοι απόλαυσαν την καλλιτέχνιδα κα Αυγή Παππά στο ρόλο της νεράιδας των Χριστουγέννων, ζωγράφισαν, έγραψαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα.  Ο κ.  Ξενοφών Καταξενός, μέλος του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου, ως Άγιος Βασίλης, υποδεχόταν τα παιδιά, συνέθετε τις λίστες που του έφερναν οι ομάδες και μοίραζε δώρα γλαστράκια με βασιλικούς – ευγενική χορηγία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις υπέροχες μελωδίες τους οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου του ΔΟΠΑΡ  και των καθηγητών Γιάννη Γιακουμάκη, Άντζελας Σπανού και Σεβαστής Χατζηστρατή. Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους διοργανωτές και να ανταλλάξει ευχές με τους παρευρισκόμενους.

Φεύγοντας όλοι ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο νέο έτος και την επανάληψη της εκδήλωσης σε ακόμη περισσότερες αίθουσες του Πανεπιστημίου, ώστε οι μικροί φίλοι να γνωρίσουν καλύτερα το τριτοβάθμιο ίδρυμα.