Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πανηγυρική συνεστίαση για την κοπή της πίτας του Ομίλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση εργαζομένων του Ομίλου για το έργο και την προσφορά τους.

Όπως και η περσυνή εκδήλωση έτσι και η φετινή ήταν πανηγυρική αφού στον ίδιο χώρο παραβρέθηκαν το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των επιμέρους μονάδων του εκπαιδευτικού ομίλου και συγκεκριμένα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις», των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις», των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων «Summer School ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», του Κέντρου Ψυχολογικής Στήριξης και Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις» και του βιβλιοπωλείου «pergOLA». Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι σχολικοί σύμβουλοι κύριος Ιωάννης Καραγιάννης, ο κύριος Παναγιώτης Μπερεδήμας, ο κύριος Στέλιος Ορφανός καθώς επίσης  και η κυρία Δέσποινα Χατζηδιάκου από τη Διεύθυνση της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αποτελούν τη «ναυαρχίδα» του Ομίλου και παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες σχολικές μονάδες της χώρας, αφενός για τις πολλές και υψηλές διακρίσεις των μαθητών τους στον εκπαιδευτικό τομέα και αφετέρου για τις συνεργασίες τους με φορείς και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» αποτελεί έναν σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο αθλητισμού, ψυχαγωγίας και τέχνης για μικρούς και μεγάλους. Προσφέρει την ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ευχάριστο προσωπικό ή/και οικογενειακό ποιοτικό χρόνο.

kopipita-rodion-pedia02

Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» περιλαμβάνουν φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μάθησης και σχολή πληροφορικής. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει η λειτουργία νέων προγραμμάτων τόσο από το χώρο των τεχνολογιών αιχμής όσο και από το χώρο των τεχνών.

Το «Summer School ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», διοργανώνει καλοκαιρινά προγράμματα συνδυάζοντας αρμονικά τη ψυχαγωγία, τη δημιουργική απασχόληση και τη μάθηση. Ειδικότερα, τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την προαγωγή και ανάπτυξη του αθλητισμού, την ανάδειξη ατομικής έκφρασης, την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος,  την ψυχαγωγία, την ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι.

Το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις» αποτελεί ένα οργανωμένο τμήμα συμβουλευτικής, το οποίο στελεχώνεται από έμπειρη διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγων και ειδικών παιδαγωγών, με κύριους στόχους τη προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, τον εξατομικευμένο επαγγελματικό προσανατολισμό, την αντιμετώπιση ψυχο-συναισθηματικών δυσκολιών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μαθητές.

Ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης στην εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στην ίδρυση, τη λαμπρή πορεία και τα σημαντικότερα επιτεύγματα του εκπαιδευτικού ομίλου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θεσμό της απονομής τιμητικών διακρίσεων σε ανθρώπους του ομίλου τονίζοντας ότι το νόημα της βράβευσης είναι η αναγνώριση του μόχθου, της προσπάθειας και της επίδοσης όσων βραβεύονται, η ενθάρρυνσή τους να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία τις επιδόσεις τους, καθώς επίσης και η δημιουργία προτύπων προς μίμηση στην ευρύτερη κοινότητά μας.

kopipita-rodion-pedia06

Στη φετινή εκδήλωση από τον χώρο των εκπαιδευτικών βραβεύτηκε για τη αφοσίωση και την προσφορά της στην εκπαίδευση η Χριστιάνα Παναγίδου. Επίσης, βραβεύτηκαν οι αθλητές της ομάδας βόλεϊ για την άνοδο της ομάδας στην Α2 κατηγορία και τη λαμπρή τους πορεία. Επιπρόσθετα, βραβεύτηκε ο ιατρός Ιωάννης Στουραΐτης, γονέας του σχολείου, για την μακρόχρονη σχέση του με το σχολείο και τη προσφορά σε αυτό.

Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Διονύσιος Σπανόπουλος, ο κ. Γεώργιος Τριχιάς, Διευθυντής του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» και ο κ. Ευριπίδης Αναγνωστάκης, Διευθυντής του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».