Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Ιωάννη Κούρτη είχε χθες συνάντηση εργασίας με την συντονίστρια του γραφείου υποψηφιότητας της Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα, κα. Αλίκη Μοσχή, καθώς και με τους εμπειρογνώμονες κα. Dianne Dod και κ. Bob Palmer, ο οποίος θεωρείται ο «γκουρού» του θεσμού, έχοντας νικήσει 12 φορές ως σύμβουλος άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ομάδα εργασίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την προετοιμασία της παρουσίασης του φακέλου στα τέλη Φεβρουαρίου ενώπιον της Επιτροπής της Ε.Ε., η οποία θα κρίνει τις υποψήφιες πόλεις, καθώς και των ωφελειών που θα έχει το νησί της Ρόδου, εφόσον αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους εμπειρογνώμονες και την επικεφαλής της ομάδας εργασίας κα. Αλίκη Μοσχή για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλλαν για την συγκρότηση και κατάθεση ενός πλήρους και ολοκληρωμένου φακέλου υποψηφιότητας της Ρόδου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι η Ρόδος θα ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.