Περιοδεία για τον έλεγχο της καλής λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων ξεκίνησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Προσχολικής Αγωγής κ. Λίτσα Κρεμαστινού- Ροδίτη, συνοδευόμενη από τεχνικό προσωπικό και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Ρόδου.

Οι επισκέψεις που στόχο έχουν την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών και την αναβάθμιση ακόμη και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας των παιδιών, ξεκίνησαν σήμερα (Παρασκευή) από τον βρεφονηπιακό Σταθμό των Φανών και συνεχίστηκαν στη δυτική πλευρά με την επίσκεψη στον υπό ανέγερση σταθμό της Σορωνής, αλλά και σ΄ αυτόν της Πυλώνας που ξεκινά τη λειτουργία του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα στον βρεφονηπιακό σταθμό των Φανών διαπιστώθηκε η ικανοποιητική λειτουργία του, αλλά και η επιστημονική επάρκεια του προσωπικού, δύο προϋποθέσεις λειτουργίας του Σταθμού που θα αναβαθμίζονται συνέχεια.

Κατά την επίσκεψη της κ. Κρεμαστινού στη δημοτική ενότητα Σορωνής, παρουσία του προέδρου του τοπικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Σαββάκη, στον υπό κατασκευή παιδικό σταθμό  εξετάστηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι κατασκευαστικές διατάξεις που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολούθως η αντιδήμαρχος επισκέφτηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό Πυλώνας που θα ξεκινήσει να δέχεται τα παιδιά της περιοχής, τις αμέσως επόμενες μέρες.

«Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί του νησιού της Ρόδου χωρίς ημερήσια  φροντίδα, δήλωσε η κ. Κρεμαστινού  και πρόσθεσε ότι και στα 22 κέντρα που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου, οι υπηρεσίες συνεχώς θα αναβαθμίζονται».