Η Ρόδος αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα αλληλεγγύης νησιού όπου η κινητοποίηση οργανωμένων συλλόγων, εθελοντικών ομάδων, ντόπιων ξενοδόχων και επιχειρηματιών, συμβάλει τα μέγιστα στον κοινό σκοπό: την παροχή των απαιτούμενων ανθρωπιστικών υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στο νησί ως μέσο σταθμό για τη μετεπιβίβασή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η συνδρομή των πολιτών σε τρόφιμα, με τελευταία αυτή του νεοσύστατου Συλλόγου Γυναικών «Οι Μασσαρενές».

Ο Σύλλογος Γυναικών επισκέφτηκε το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής, διαπίστωσε τις ελλείψεις σε τρόφιμα και συγκέντρωσε ποσότητα τροφίμων την οποία μετέφερε σήμερα στο Κέντρο η ομάδων των γυναικών εθελοντριών που δραστηριοποιείται καθημερινά εκεί.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Κέντρο φιλοξενεί χτες (Πέμπτη) 32 αφιχθέντες οι οποίοι θα αναχωρήσουν άμεσα.

Ο δήμαρχος Ρόδου ευχαριστεί το Σύλλογο Γυναικών, αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν και θα συνεχίσουν να συνδράμουν τονίζοντας ότι «η συμμαχία με την τοπική κοινωνία ήταν από την αρχή η βάση ώστε η προσωρινή διαμονή των μεταναστών να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη όπως αξίζει σε μια σύγχρονη κοινωνία σαν  τη δική μας».