Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων για ενήλικες με τίτλο:  «Μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου με μια ταινία μικρού μήκους» ξεκίνησε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Η θεματική του εργαστηρίου είναι: «Αυτογνωσία / Προσωπική Ανάπτυξη» και απευθύνεται σε όσους θέλουν να δουν καλύτερα μέσα τους, να δουλέψουν με όσα τους ανησυχούν ή τους φοβίζουν αλλά κυρίως να θυμηθούν όσα τους δίνουν δύναμη και χαρά!

ergastiri-rodion-pedia02

Στην 2η συνάντηση που έγινε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», οι συμμετέχοντες, μέσα από δραστηριότητες και ταινίες μικρού μήκους, έκαναν σκέψεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.  Κυρίως τους απασχόλησαν τα παρακάτω ερωτήματα: είναι οι άνθρωποι και τα πράγματα αυτό που βλέπουμε με μια πρώτη ματιά, πόσο συχνά παρεξηγούμε, αδικούμε ή δρούμε με προκατάληψη και καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα και πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις συμπεριφορές; Οι συμμετέχοντες είδαν ταινίες μικρού μήκους που σχετίζονταν με την προκατάληψη σε σχέση με την κοινωνική τάξη και την οικονομική κατάσταση και με την προκατάληψη σε σχέση με την ψυχική υγεία.

Η 3η συνάντηση θα έχει θέμα τον ρόλο του άνδρα και της γυναίκας και κατά πόσον καθοδηγείται από στερεότυπα, μάρκετινγκ και διαφήμιση. Οι συμμετέχοντες, εκτός από τις δραστηριότητες στις οποίες θα λάβουν μέρος, θα δουν μια ταινία με πρωταγωνιστή ένα αγόρι που προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα «τι σημαίνει είμαι άνδρας;».

Η 3η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου, 16:45–19:30. Tο εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις.

Το εργαστήριο συντονίζει ο επιμορφωτής ενηλίκων Αθανάσιος Τσάπελης.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές:

  • Γραφείο Συμβουλευτικής τηλ.: 22410 01400 (εσωτ. 5)
  • Ιστοσελίδα www.RPschool.gr