Την αυστηρή προειδοποίηση ότι δεν μπορεί κανείς να θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή του τόπου, απηύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ που κάλεσε στο γραφείο του το μεσημέρι (Τρίτη), προκειμένου να του δώσουν εξηγήσεις για τα δύο μπλακ άουτ που σημειώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα και έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές συμπολιτών μας οι οποίοι υποστηρίζονται μηχανικά.

Ο δήμαρχος, παρόντος του αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργου Πόκκια, και του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργου Κακούλη,  ζήτησε ενημέρωση για τα  ακριβή αίτια του προβλήματος που αναστάτωσε δύο φορές το νησί της Ρόδου και τη Χάλκη, και ζήτησε να λάβει διαβεβαιώσεις  για την επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη νέα τουριστική σαιζόν.

Ο κ. Χατζηδιάκος που θα επιδιώξει συνάντηση και με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Πάνο Σκουρλέτη, κατόπιν της ενημέρωσης που έλαβε θα αποστείλει επιστολή και στον πρόεδρο της ΔΕΗ ενώ το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφτεί ως  επικεφαλής κλιμακίου το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Καταββιά, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των έργων ώστε να λειτουργήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σύμφωνα και  με το χρονοδιάγραμμα.

«Το ενεργειακό είναι από τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να διασφαλίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσει η Ρόδος να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των εκατομμυρίων τουριστών της» δήλωσε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλιστεί σε κεντρικό επίπεδο οτιδήποτε απαιτείται ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο.

Στη συνάντηση εργασίας κλήθηκαν: ο Σπυρίδων Πλατής Διευθυντής Κ.Μ.Ε.Ε.Ε,  ο Κωνσταντίνος Νιωτάκης Αναπληρωτής Διευθυντής περιοχής Ρόδου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Α.Ε, ο Βασίλης Μαλανδρής Προϊστάμενος του Κ. Κ. Φ Ρόδου και ο  Μιχάλης  Μπαρδακάς διευθυντής του ΑΗΣ Σορωνής.

Ο κ. Χατζηδιάκος έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η θερινή περίοδος θα κυλήσει χωρίς απρόοπτα αφού ο λόγος που προκάλεσε τα μπλακ άουτ σύμφωνα με τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ ήταν « το μειωμένο φορτίο ως προς το μέγεθος του συστήματος γεγονός το οποίο οφείλεται στις ήπιες καιρικές συνθήκες, αλλά και στην οικονομική κρίση».

«Η αυξημένη ζήτηση της αμέσως επόμενης περιόδου θα αυξήσει το φορτίο γεγονός που θα αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας»  όπως υπογράμμισαν τα στελέχη της ΔΕΗ τα οποία πρόσθεσαν ότι έχει συσταθεί από την κεντρική διοίκηση Επιτροπή για την πλήρη διερεύνηση του προβλήματος που παρατηρήθηκε.

Για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα την επόμενη χειμερινή περίοδο ο κ. Χατζηδιάκος προσφέρθηκε να ζητήσει μαζί με τα τοπικά στελέχη από την κεντρική ΔΕΗ την αγορά εξοπλισμού που θα διασφαλίζει τις περιόδους λειτουργίας με μικρό φορτίο.

Εκτενής συζήτηση πέραν από τη λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος στην Καταββιά, έγινε για τα ανταποδοτικά έργα από τη λειτουργία του σε Κατταβιά και Σορωνή η υλοποίηση των οποίων  καθυστερεί, αλλά και για το θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων και την άμεση αποκατάσταση των οδοστρωμάτων στη συνέχεια από τον εργολάβο της εταιρείας.

Συζητήθηκε επιπλέον το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή Αγίου Νικολάου.