Αρχική Εκδηλώσεις Θέατρο Θεατρική παράσταση «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» απ’την ΠΡΑΞΙΣ

Θεατρική παράσταση «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» απ’την ΠΡΑΞΙΣ

0
Θεατρική παράσταση «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» απ’την ΠΡΑΞΙΣ

Το εμβληματικό έργο του Φρήντριχ Ντύρρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», αποτελεί την επιλογή της θεατρικής ομάδας Πράξις για το χειμώνα του 2016.

Η ομάδα που  φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια ζωής και δράσης επέλεξε αυτή τη μαύρη κωμωδία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα ( ανέβηκε για πρώτη φορά  το 1961 στο Εθνικό Θέατρο , από τον Αλέξη Μινωτή με τον ίδιο και την Κατίνα Παξινού στους ρόλους ) όσο και στο εξωτερικό όπου έγινε και σε διασκευή, ταινία για το κινηματογράφο (1964) με τίτλο The visit  και  πρωταγωνιστές τους Ίνγκριτ Μπέργκμαν και Άντονυ Κουήν .

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γκύλεν, μια κωμόπολη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, όλος ο κόσμος είναι χρεωμένος, οι αρχές του τόπου και οι απλοί πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Μοναδική ελπίδα η Κλαίρ Ζαχανασσιάν, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου -που επισκέπτεται έπειτα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας τη γενέτειρά της, δηλώνοντας πρόθυμη να προσφέρει ένα δισεκατομμύριο υπό έναν μακάβριο όρο…

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει για άλλη μια φορά ο Κώστας Κατσουλάκης συνεργάτης της Πράξις και ο άνθρωπος που συνέβαλε στην δημιουργία της ομάδας το 1996 .Τη μετάφραση προσαρμογή υπογράφει η Νίκη Μαρινάκη .Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανήκουν στην Ανδρομάχη Μπατζούκη . Μουσική τραγουδιών- διδασκαλία Μάνος Σάββενας. Βοηθός σκηνοθέτη Ανθή Πλάτή

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος, Ρούλα Βασιλοπούλου,  Παντελής Γιωργάς , Βασίλης Γιώργης ,Χρυσούλα Κόζα, Βαλέριος Λινάρδος, Ανδρομάχη Μπατζούκη, Γεωργία Παντελή Μπραϊκίδη, Σταμάτης Παπαμιχαήλ, Γιάννης Παστρικός, Καθολική Περνάρη, Ανθή Πλατή, Φλώρα Σάββενα ,Βιργινία Σπυράκη, Κατερίνα Τουβρά, Πόπη Τσουρουνάκη.

Η προπώληση θα ξεκινήσει τέλος Φεβρουαρίου.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΑΞΙΣ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

11-18 ΜΑΡΤΙΟΥ