Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία το νέο βιβλίο του Σπύρου Συρόπουλου « Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου» από τις εκδόσεις Gutenberg. Η πλατεία και ο εξώστης του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου γέμισαν ασφυκτικά από πλήθος κόσμου, φίλους, πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και της  πολιτείας οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές, την κ. Τίτσα Πιπίνου Συγγραφέα και τον κ. Τάσο Χαμουζά,  Εκπαιδευτικό, Νομικό και υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι δύο ομιλητές προσέγγισαν το περιεχόμενο του βιβλίου τόσο από λογοτεχνική όσο και από φιλολογική σκοπιά, αποκαλύπτοντας στους παρευρισκόμενους πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πτυχές του βιβλίου.

Ιδιαίτερη στιγμή της παρουσίασης αποτέλεσε το βασισμένο στο βιβλίο δρώμενο που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ομάδα δραματοποίησε έναν από τους μύθους του βιβλίου, αυτόν της Ισμήνης, αποσπώντας δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους θεατές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης, Μ. Κόνσολας, η πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Ιατρίδη ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην βουλευτής και Δήμαρχος Ρόδου κ. Στ. Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Σέργιος Αϊβάζης,  η πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Α. Μοσχή, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γ. Παπαδομαρκάκης, και πολλοί άλλοι.