Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Περιφερειακό Φυτώριο στηρίζουν τις δράσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ότι αφορά το περιβάλλον.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016, θα πραγματοποιηθούν οριζόντιες δράσεις και στα 48 νησιά Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με κεντρικό σύνθημα «Η γη είναι στα χέρια σου». Στο πλαίσιο αυτό θα δοθούν περισσότερα από 10 χιλιάδες φυτά.

Συγκεκριμένα, στη Σύρο η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στην Πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας. Θα ξεκινήσει στις 9:00 πμ και  θα περιλαμβάνει διασκέδαση, εκπλήξεις και λιχουδιές. Στη Ρόδο, η αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 9.30 πμ.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η κεντρική εκδήλωση στη Ρόδο περιλαμβάνει Djs, χορευτικά, θεατρικό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις για όλα τα παιδιά!

Όπως τόνισαν οι συντονιστές των εκδηλώσεων, πρόκειται για μια ομαδική δουλεία στην οποία συμμετέχουν, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακό Φυτώριο Α.Ε. κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μπάρδος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Περιφερειακού Φυτωρίου. Συνδιοργανωτές είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος, Διεύθυνσης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων,  το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, της Π.Ν.ΑΙ., η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.