Συνάντηση εργασίας με θέμα την ευνομία και την ευταξία στο νησί της Ρόδου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δήμο, υπό τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, και επικεφαλής και εκπροσώπους ελεγκτικών μηχανισμών και αρμοδίων υπηρεσιών.

Με δεδομένη τη διαμορφωθείσα εικόνα κατά το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου αποφασίστηκε επιπλέον συντονισμός, συνεργασία και  συνεννόηση ώστε να παταχθούν φαινόμενα ασυδοσίας, παραοικονομίας και επαιτείας. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε και θα ενεργοποιηθούν μεικτά κλιμάκια τα οποία θα πραγματοποιούν περιπολίες τις μέρες αιχμής, αλλά και όποτε απαιτείται για την βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης, των παραλιών, και της παραλιακής ζώνης.

Στο στόχαστρο του κλιμακίου μπαίνουν πλανόδιοι μικροπωλητές, κράχτες, επαίτες, αλλά και επιχειρηματίες που κατά συρροή αυθαιρετούν.

pataksi-asidosia-paraikonomia01

Ο δήμαρχος Ρόδου ο οποίος προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ζήτησε εκ νέου τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και συζήτησε μαζί τους συγκεκριμένους τρόπους δράσεις της πάταξης των φαινομένων όπως είναι ο εντοπισμός των χώρων όπου φυλάσσεται η τροφοδοσία των πλανόδιων στις παραλίες, και η άμεση επέμβαση Αστυνομίας και Λιμεναρχείου για τη σύλληψη κραχτών και επαιτών.

Αναφορικά με  κρούσματα ασυδοσίας επιχειρηματιών που παρατηρήθηκαν και κατά το τελευταίο διάστημα ζήτησε «καμιά ανοχή σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον αυτού του νησιού».

Τις προτάσεις τους και την άμεση ενεργοποίησή τους προς την κατεύθυνση της περιπολίας κλιμακίων δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενώ την αποτύπωση της σημερινής κατάστασης έκαναν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης Γιώργος Κακούλης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου Μιχάλης Χριστοδούλου, και ο πρόεδρος πόλεως Ρόδου Μίλτος Παγκάς.

Στη συνάντηση εργασίας κλήθηκαν και συμμετείχαν: ο Διευθυντής της Α΄ Αατυνομικής Διεύθυνσης Ταξίαρχος Φώτης Νικολόπουλος, ο κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης, ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αναστάσιος Ζήφος, ο Προϊστάμενος της ΔΥΟ Ρόδου Νίκος Καλογερόπουλος, οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ.κ. Ψαρή και Καρτζιώτη,  ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου Δημήτρης Μπελντέκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μαρία Βαλατσού, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου Χρήστος Καραισαρίδης και ο ασκών χρέη Διευθυντού της Διεύθυνσης Εμπορίου του Δήμου Ρόδου Μιχάλης Κουκιάς.