Με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Νοτίου και Βορείου Δωδεκανήσου, αλλά και με αντιπροσωπεία του Γαλλικού Τομέα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι (Πέμπτη) η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Αριάδνη Σπανάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Νοτίου Δωδεκανήσου και Marco Procaccini υπεύθυνος Βορείου Δωδεκανήσου, ευχαρίστησαν το Δήμο Ρόδου για την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά και για το γεγονός ότι τηρήθηκαν τα πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών τόσο σε θέματα αξιοπρεπούς όσο και ασφαλούς διαμονής τους στο νησί της Ρόδου.

«Η Ρόδος που σε διάστημα 10 μηνών φιλοξένησε 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες ανταπεξήλθε πλήρως σ΄ αυτές τις απαιτήσεις» τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα εφόσον υπάρξει νέο ξεκίνημα ροών.

Στο ίδιο πνεύμα η κ. Ζωάννου είχε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του Γαλλικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι δήλωσαν την διάθεσή τους να συνδράμουν στο έργο της πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών σε περίπτωση που ξεκινήσουν νέες ροές για το νησί της Ρόδου.

Αναφερόμενη στο γιγάντιο έργο που έγινε ώστε να μην πληγεί η τουριστική εικόνα του νησιού και να αντιμετωπιστούν άμεσα ιατρικά όλα τα περιστατικά, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής μίλησε για μία ακόμη φορά για την ευαισθησία και κινητοποίηση των πολιτών της Ρόδου και υπογράμμισε ότι είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από ανάλογες Οργανώσεις.