Πλήρως διασφαλισμένο είναι το πλάνο προβολής και προώθησης του Ροδιακού τουρισμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόσο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, όσο και για το 2017, δεδομένου ότι κατέχει διακριτή θέση στο τριετές Στρατηγικό Πλάνο Τουριστικής Ανάπτυξης του Νοτίου Αιγαίου, που ήδη υλοποιείται.

Με την προετοιμασία της Περιφέρειας, για την σεζόν του 2017, να έχει ξεκινήσει εγκαίρως, ανακοινώνεται η συμμετοχή και προβολή της Ρόδου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market, τον προσεχή Νοέμβριο στο Λονδίνο, στο περίπτερο των 300 τ.μ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην εντυπωσιακή πυραμίδα που δεσπόζει στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου της WTM, την οποία κατάφερε να κατοχυρώσει η Περιφέρεια, έναντι των άλλων τουριστικών προορισμών που την διεκδικούσαν, όπως και στις παράλληλες δράσεις  που έχουν σχεδιαστεί να λάβουν χώρα στην βρετανική πρωτεύουσα.

Με την συμμετοχή του στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας, αλλά και μέσα από τις επιλεγμένες και στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις, το νησί της Ρόδου θα έχει την δυνατότητα να αναδειχθεί με ένα τρόπο φρέσκο, μοντέρνο και καινοτόμο, που θα απαντά στις προκλήσεις και στα υψηλά στάνταρτς που θέτει το σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ, σε στενή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Σημειώνεται ότι ο έγκαιρος στρατηγικός σχεδιασμός και όχι η συγκυριακή  και εμβαλωματική αντιμετώπιση των κρίσεων, χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιλαμβάνεται την χάραξη πολιτικής στον τουρισμό.

Αυτό αποδεικνύεται με την έγκαιρη  ολοκλήρωση του Στρατηγικού Πλάνου Τουριστικής Ανάπτυξης, εξειδικευμένο για κάθε νησί της Περιφέρειας, το οποίο, όχι μόνο τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά περιείχε το στοιχείο της πρόβλεψης και πρόγνωσης, το οποίο αποτυπώθηκε σε επιμέρους ενότητες του Σχεδίου, που ήρθαν να καλύψουν συγκεκριμένες περιοχές και ανάγκες, όπως για παράδειγμα τα νησιά που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση.

Ήδη έχει ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται το πλάνο των δράσεων που  έχουν προγραμματιστεί ενόψει της τουριστικής περιόδου του 2017 και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες λαμβάνουν υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα που καθημερινά προκύπτουν στον χώρο του τουρισμού διεθνώς, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ρευστή και ασταθή.

Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύεται στον ισχυρό στυλοβάτη του Ροδιακού τουρισμού και συνολικά του τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την απομείωση των συνεπειών των εξωγενών και εν πολλοίς αστάθμητων παραγόντων, διαμορφώνοντας το ασφαλέστερο και ευνοϊκότερο περιβάλλον για τον επισκέπτη.