Σε αναλογία με την ποίηση στο λόγο, υπάρχει ο χορός μέσα στα πλαίσια της κίνησης, όπου το σώμα γίνεται μέσο ποιητικής έκφρασης.Η παράσταση λοιπόν, βασίζεται στην ποίηση γνωστών Ελλήνων και ξένων ποιητών (όπως ο Κ. Καβάφης και ο  F.G. Lorca), η οποία θα πλαισιωθεί από χορογραφίες Αργεντίνικου Tango, Danza Espanola Clasica, Flamenco και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Η διοργάνωση είναι της χορεύτριας- χορογράφου Σταυρούλας Γεωργοπαπαδάκου, που με  την ομάδα χορού DUENDE έχουν καταξιωθεί στη διοργάνωση παρόμοιων χορευτικών εκδηλώσεων στον τόπο μας. Δύο επίσης καταξιωμένοι χορευτές-χορογράφοι στο είδος τους, ο Βασίλης Σκεπετάρης και ο Κώστας Νικολαΐδης θα χορέψουν στο πλάι τους.  Συνδιοργανώτρια είναι η σχολή χορού Έλλης Παρασκευά, καθώς και ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ».

Η όλη παράσταση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι χορευτές – χορογράφοι και η ομάδα DUENDE συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ώστε τα έσοδα της βραδιάς να δοθούν εξ’ ολοκλήρου στο σύλλογο «ΡΟΔΑΥΓΗ», με στόχο τη στήριξη παιδιών (και των οικογενειών τους) που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, ώρα 9.00 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ.

Την ίδια μέρα, από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ. μπροστά στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ μέλη της ΡΟΔΑΥΓΗΣ θα καλοσωρίσουν συμπολίτες μας που θα θελήσουν να ενταχθούν στη μεγάλη παρέα των εν δυνάμει δωρητών μυελού των οστών. Λίγα λεπτά και λίγο σάλιο μόνο χρειάζονται για να δοθεί «ανάσα ζωής» στα πάσχοντα παιδιά.

Με την ευγενή στήριξη του ΔΟΠΑΡ.

Χορηγοί: Η Ροδιακή, Λωτός, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Τυπογραφείο Νίκος Χατζηκαλημέρης, Γραφικές Τέχνες ΚΛΑΔΑΣ, Ξενοδοχείο Λύδια