Συνάντηση εργασίας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου, έτους 2017, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ενόψει  της σύγκλησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα, 29 Αυγούστου.

Στην συνάντηση, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κκ Φιλήμονας Ζαννετίδης και Γιάννης Φλεβάρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Γιώργος Πόκκιας και Γιώργος Κακούλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επικαιροποίηση της λίστας των έργων του Δήμου Ρόδου που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ενσωματώσει στο δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα, λόγω οικονομικής δυσχέρειας του Δήμου.

Επί τάπητος τέθηκε μια μεγάλη λίστα  έργων, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας . Τα έργα αυτά, τέθηκαν σε αξιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα και την ωριμότητά τους, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα προγραμματισμού και νέων παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η πόλη και ζητούν οι δημότες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στην στήριξη που η Περιφέρεια παρέχει στον Δήμο Ρόδου και γενικά στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες έργα, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και τον δραματικό περιορισμό των πόρων.

Ειδικότερα ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλο αυτό το διάστημα έχει σταθεί με τρόπο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, στο πλευρό του Δήμου Ρόδου και θα συνεχίσει να το κάνει. Μας ενώνει ο κοινός στόχος, που είναι να αποκτήσει το νησί τις υποδομές που αξίζει, τις υποδομές που δεν απόκτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρότι εισέρευσε στην περιοχή μας πακτωλός κονδυλίων. Εξαντλούμε κάθε οικονομικό περιθώριο, στηρίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου και χρηματοδοτώντας έργα τα οποία αξιολογούμε από κοινού και ως προς την αναγκαιότητα και ως προς τον βαθμό ωριμότητας αλλά και ως προς τις δικές μας δυνατότητες για την υλοποίησή τους. Παραλάβαμε το νησί με πολύ μεγάλες πληγές και χρειάζεται πολύ δουλειά για να το φέρουμε στο επίπεδο που όλοι ονειρευόμαστε. Στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε, τοπικά και εθνικά, πρέπει να χτίζουμε πάνω στα θετικά, αφήνοντας πίσω μας την «παραδοσιακή» γκρίνια και μιζέρια. Ας αναλογιστούμε ότι πέρασαν δεκαετίες με πακτωλό χρημάτων να εισρέουν στην περιοχή και οι πληγές που υπάρχουν στο νησί, να μην έχουν κλείσει ακόμη. Σήμερα, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, κυριολεκτικά με το μαχαίρι στο λαιμό, ερχόμαστε να καλύψουμε κενά δεκαετιών και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς συνεννόηση και συνεργασία».